Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Parkolás

Kapcsolódó oldal:  
Parkolj le, de maradj mobil Szegeden!

Magyarországon egyedülálló szolgáltatás valósul meg Szegeden: parkolójegy SMS-ben, mobilszámlára.

A T-Mobile és a Pannon GSM összes ügyfele számára egyaránt elérhető mobil vásárlási megoldás az első ilyen jellegű szolgáltatás Magyarországon.

Októbertől a szegedieknek és a Szegedre érkezőknek nem kell elgyalogolniuk parkolójegyért, és azért sem kell aggódniuk, hogy mi lesz, ha túllépik az előre kifizetett parkolási időt. Elég egy SMS-t küldeni, és otthagyhatják az autójukat a parkolóban. Ha lejárt az idő, egy újabb szöveges üzenettel akár távolról is hosszabbíthatnak.

A két vezető mobilszolgáltató cég - a T-Mobile és a Pannon GSM - egyedülálló szolgáltatást vezet be Szegeden. Ügyfeleik mobiltelefonnal havi számlájuk terhére, illetve m-com egyenlegre vásárolhatnak parkolójegyet SMS-ben. Az autósoknak mindössze gépjárművük rendszámát, valamint a megvásárolni kívánt szelvénytípus kódját kell szöveges üzenetben elküldeniük a 4444-660 telefonszámra.

Az új szolgáltatás egyedülálló, mivel a már alkalmazott mobiltelefonos fizetési módszerekkel ellentétben, a parkoló autó tulajdonosának nincs szüksége a parkolási társaságnál előzetesen feltöltött egyenlegre, hanem egyszerűen és gyorsan, mobilszámlája, vagy m-com egyenlege terhére fizetheti meg a parkolás díját.

A mobil parkolójegy a tranzakció megvalósulásától kezdve érvényes, azt a Szegedi Közlekedési Társaság adatbankja tizedmásodperc pontossággal regisztrálja. A parkoló-ellenőrök pedig hordozható készülékükön on-line ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díj megfizetését. Az SMS parkolójegy előnye, hogy bármikor, a gépjárműtől távol is könnyedén meghosszabbítható, szükségtelen újra és újra parkolójegyet vásárolni és elhelyezni a gépkocsiban. (uno)
2004. 09. 30.