Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Pályaorientációs nyílt nap a MÁV-nál

"XXI. századi technológiák a MÁV-nál" címmel nagy sikerű nyílt napot tartott ma a vasúttársaság, középiskolások és egyetemisták számára. A rendezvényen négyszázan vettek részt.

Milyen lesz a jövő személyszállítása? Mit kell tudni a korszerű vasúti járművekről és a legújabb járműfejlesztési trendekről? Milyen a korszerű pályaépítési technológia? Mit jelent a pályafenntartás és a pályadiagnosztika a mindennapokban? Mit csinál egy biztosítóberendezési mérnök? Milyen a vasúti informatika, a távközlés és a villamosenergia-ellátás a XXI. században? Hogyan zajlik a forgalomirányítás? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok az egyetemisták és középiskolások, akik ellátogattak ma a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkba, a MÁV-csoport nyílt napjára.A „XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címmel megtartott eseményen 120 egyetemista és 270 szakgimnáziumi tanuló (illetve felnőtt kísérő) vett részt. A vállalatcsoport négy cégének közel száz munkavállalója vett részt a szervezésben, és állt az érdeklődő fiatalok rendelkezésére annak érdekében, hogy a bemutatott szakterületeken keresztül megismertessék a hamarosan munkaerőpiacra érkező generáció számára is vonzó vasutas szakmákat.

A rendezvényre elsősorban azokat a hallgatókat várta a MÁV, akik jövőbeli, lehetséges munkahelyükként gondolnak a vasútra, de eddig még nem rendelkeztek teljes körű információkkal a társaság pontos tevékenységéről, s ezért szerettek volna többet megtudni a MÁV működéséről, ösztöndíjprogramjáról vagy a pályakezdő diplomásoknak szóló programról.Az esemény fő célja a cégcsoport szolgáltatási láncának és a hozzá illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása volt. A rendezvény 14 standján az alábbi szakterületek mutatkoztak be egy-egy rövid előadás keretében: értékesítési, forgalmi, biztosítóberendezési, erősáramú, távközlési, informatikai, pályaépítési, pályakarbantartási, pályadiagnosztikai, járműfejlesztési, járműkarbantartási, gépészeti, ingatlangazdálkodási szakterület. A MÁV-csoport szakemberei a helyszínen, az adott szakterület interaktív standján készséggel válaszoltak a fiatalok kérdéseire.A rendezvény nagy sikerére való tekintettel a vállalatcsoport 2017 őszén újra kiállítással egybekötött nyílt napot tervez az új technológiák bemutatására, és a leendő fiatal munkatársak megnyerésére.
(logsped)

2017.05.16.