Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Önkéntes vállalkozói adatbázist hoznak létre 2016-ban

Elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek - mondta a Varga Mihály miniszter a pénzügyi alapismeretekről tartott tanóra keretében gimnazistáknak szerdán Budapesten. (MTI)

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Varga Mihály a Pénz7 programsorozat keretében, a II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákjainak tartott miniszteri különórán hangsúlyozta: a szakmai szervezetekkel és a pénzintézetekkel együtt el kell érni, hogy a magyar fiatalok ismerjék és értsék az alapvető pénzügyi kifejezéseket, hogy körültekintően dönthessenek, amikor egy-egy pénzügyi terméket kiválasztanak.

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta: a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja.

A 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető önkéntes vállalkozói adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

Az eredmények között adott számot a miniszter arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében - írják.

A Magyar Bankszövetség szervezésében, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7-11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel - áll a közleményben.
(logsped)

2016.03.16.