Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Növekszik a virtuális bankkártyák használata

Tovább növekszik a virtuális bankkártyák térnyerése a magyarországi piacon - írja a Világgazdaság.

A virtuális bankkártya Kizárólag interneten keresztül történő vásárlásra használható, egyéni designnal ellátott, mágnescsíkkal, chippel és aláírósávval nem rendelkező kártya.

A webkártya számának megadásával az online módon vásárló ügyfél kiküszöböli a visszaélés lehetőségét a saját bankkártyája számával, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes vásárlásokra. A webkártyán elérhető pénzösszeget a tulajdonos tetszése szerint tudja változtatni.

A virtuális bankkártyákból a jegybank szeptemberben már 657,7 ezret tartott nyilván, ez 3,3 százalékkal több a 2014 véginél és majdnem duplája az öt évvel ezelőtti mennyiségnek - írja a lap.

A virtuális kártyák térnyerését mutatja az összes kibocsátott kártyán belüli részarányuk emelkedése is: ez 2013-ban 6,9 volt, 2014-ben 7,1 százalékot ért el, míg múlt év szeptemberére 7,3 százalékra nőtt.

A jegybank adatai szerint a virtuális kártyák számának emelkedése mellett az általuk generált forgalom is növekszik. A belföldről indított, internetes, postai és telefonos kártyás tranzakciók száma a múlt év első felében megközelítette a 10,2 milliót és értékük meghaladta a 109,1 milliárd forintot, szemben az egy évvel korábbi 7,5 millió darabbal és 77,8 milliárddal.
(logsped)

2016.01.28.