Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébNőtt a flottakártyát használó kisvállalkozások száma

Kapcsolódó oldal:  Nőtt a flottakártyát használó kisvállalkozások száma

A kis és közepes járműflottát fenntartó cégek feltöltő kártyás megoldás segítségével, a vállalkozók előre feltölthetik számlájukra a tankolásra szánt összeget. Igy kontrollálhatják az üzemanyagköltéseket, s ezzel csökkenteni tudják kiadásaikat.

Ügyvédi irodák, pékségek is megtalálhatóak már az olyan kisvállalkozások körében, akik ugyan csak két vagy három cégautóval rendelkeznek, de a nagy flottával rendelkező személyszállító vagy fuvarozó vállalatokhoz hasonlóan flottakártya használatával kontrollálják az üzemanyag-vásárlásra szánt kiadásaikat. A kisvállalkozók körében a LUKOIL Magyarország információi szerint a feltöltő kártyás megoldás fokozta a szolgáltatás népszerűségét az utóbbi években.

A flottakártyák terjedéséhez hozzájárult az is, hogy a gazdasági válságot követően még inkább költségérzékennyé váltak a vállalatok, így folyamatosan nőtt az érdeklődés az üzemanyag-kiadások pontos ellenőrzését és a gépjárművek tankolásával járó dokumentáció egyszerűsítését lehetővé tevő megoldások iránt. 2014 első negyedévében emellett jelentősen nőtt a kártyás eladások száma a kkv-k és a nagyvállalati ügyfelek körében egyaránt a LUKOIL Magyarország adatai szerint. Ennek oka, hogy a vállalkozások a legalacsonyabb árat kínáló társaságot részesítik előnyben.

A vállalkozások a flottakártyát akár évi 300 literes fogyasztástól igénybe vehetik, és már ennél a mennyiségnél is literenként bruttó 5 forintot takaríthatnak meg. Ez egy nagyobb flottára levetítve éves szinten komoly összeget jelent. Ha például egy kisebb vállalkozás 3 olyan személygépkocsival rendelkezik, amelyek átlagfogyasztása 7 liter, ezzel pedig évente körülbelül 30.000 km-t tesznek meg, akkor egy év alatt 6300 liter üzemanyagot fogyasztanak, s így a LUKOIL flottakártya használatával elérhető megtakarítás éves szinten legalább 30.000 forint lesz.

A kedvezmény mértéke természetesen a megtett kilométerek számával együtt nő. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években egyre többen veszik igénybe a flották méretéhez szabott kedvezményeket biztosító szolgáltatásokat, a nagy járműparkkal rendelkező személyszállító vagy fuvarozó vállalatok mellett a kisebb, akár néhány cégautóval rendelkező vállalkozások is. (logsped)

2014.05.14.