Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébNem lenne futball-világbajnokság a DB Schenker nélkül

Kapcsolódó oldal:  Nem lenne futball-világbajnokság a DB Schenker nélkül

A brazíliai labdarúgó-világbajnokságon szereplő csapatok felének csomagjait, tengeren 230 konténerben és légi úton 270 tonna szállításáról a DB Schenker gondoskodott.

Egy világversenyen nem csupán a szervezők és a játékosok tesznek meg minden tőlük telhetőt a sikeres lebonyolítás érdekében, ennek megfelelően nincs ez másként az éppen a végéhez közeledő, Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokságon sem.

A játékosok helyszínre juttatásán kívül hatalmas mennyiségű technikai és csapatfelszerelésre is szükség van a sokszor több hetes sportesemények alatt, amelyek szállításából a DB Schenker már hagyományosan jelentős részt vállal fel.A társaságot a Brazíliában szereplő 32 csapat közel fele választotta a logisztikai feladatok ellátására, a szállítandó és a kezelendő csomagok pedig nem csak cipőkből és mezekből álltak; a masszázsasztalok, a fitnesz- és egyéb felszerelések mellett a nagy értékű és óvatos kezelést igénylő kameráknak, monitoroknak, valamint a rádió- és tévéadások közvetítéséhez szükséges rendszereknek is időben a helyükre kellett kerülni.A DB Schenker szakemberei nem kevés árut mozgattak meg Brazília felé: tengeri úton 230 konténernyi, légi úton 270 tonnányi rakományt juttattak el a világbajnokság helyszíneire. A csapatfelszereléseken kívül a vendéglátáshoz szükséges eszközöket is a Schenker gondjaira bízták, így a díszvendégek, politikusok és más kiemelt vendégek semmiben sem szenvednek majd hiányt a mérkőzések alatt.

A tengeri úton szállított felszerelések jóval az első sípszó előtt elindultak útjukra, míg a légi úton szállítottak - elsősorban a különleges bánásmóddal kezelendő médiaeszközök - csupán röviddel a világkupa kezdete előtt érkeztek meg a helyszínekre, amelyeken a Schenker 40 fős, rendezvénylogisztikai szakértők által támogatott csapata koordinálja a munkát. A megbízás során nemcsak a felszerelések változatossága és mennyisége, de a brazil importszabályok is komoly kihívások elé állították a Schenker csapatát: bizonyos termékek esetében importengedélyre volt szükség, melyet időben meg kellett igényelni a szállítandó áru számára.

"A DB Schenkernél a sportlogisztika - a rendezvénylogisztikához hasonlóan - több évtizedes múltra visszatekintő tevékenység, megalapozott szakmai háttérrel, tudással és tapasztalattal, amely a világ számos pontján megrendezett sportesemények teljes körű logisztikáját biztosította már eddig is, valamint teszi ezt jelen pillanatban is Brazíliában" - mondta Földes Andrea, a Vásárok & Kiállítások/Sport és Kulturális rendezvények, Konferenciák, Költöztetés divízió magyarországi vezetője.

A DB Schenker a futball-világbajnokság mellett az utóbbi időben olyan nagyszabású rendezvények logisztikai partnere volt, mint például a pekingi és a londoni nyári olimpia vagy akár a legutóbbi, Szocsiban megrendezett téli olimpia, de joggal említhető még a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság is. "Ezeken a világversenyeken a különböző sportágak szereplőivel, médiaszolgáltatókkal, szervezőkkel és a szponzorokkal való sikeres együttműködésnek köszönhetően sikerült elnyernünk ügyfeleink bizalmát, akik évről évre, újra és újra igénybe veszik szolgáltatásainkat" - mondta a szakember.

A DB Schenker magyar leányvállalata a hazai sportélettel is igen közeli kapcsolatot ápol: bár a magyar nemzeti futballcsapat most sem volt érdekelt a világbajnokságon, egyéb sportágak, illetve szövetségek rendszeresen választják a cég szolgáltatásait. A sportesemények területén a magyar társaság olyan sikeres projekteket tudhat maga mögött, mint a Worldskills 2011/2012 vagy az ISAF Perth 2011 vitorlásbajnokság, ahol tengeri úton szállította a magyar csapat sporteszközeit - szörföket, hajókat, vitorlás hajókat - az ausztrál világeseményre. "A logisztikai feladatok koordinálásához szükséges egyeztetések már hónapokkal a verseny előtt megkezdődnek, minden projekt kivitelezése pontosan - minden részletre kiterjedő - kidolgozott logisztikai koncepció mentén történik. Ennek megfelelően már elkezdődtek a következő, 2016-os riói nyári olimpia előkészületei is, melyek keretében megkezdtük a folyamatos egyeztetéseket a részt vevő sportágak magyar szereplőivel" - tette hozzá Földes Andrea divízióvezető
(logsped)

2014.07.09.