Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Nass magnet logisztikai központ Veszprémben

Ünnepélyes keretek között átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. háromezer négyzetméteres logisztikai központját szombaton. (MTI)

A mágnestekercseket gyártó vállalat több mint kétmillió eurós (630 millió forint) fejlesztése magában foglal egy 2154 négyzetméteres, 8,9 méter belmagasságú raktárt, dokkolóegységeket, műhelyeket, irodákat illetve szociális blokkot. Emellett bővítették a már meglevő, geotermikus kútról üzemelő fűtési rendszert is.

Az új csarnok átadásával a jelenlegi üzemben 800 négyzetméter terület szabadult fel, ahol új termékek gyártása indulhat meg, 20-25 fős létszámbővülést eredményezve. A beruházással egy időben egy új parkoló is épült, megszüntetve a műszakváltáskor tapasztalható parkolási problémákat.

Klaus Kirchheim tulajdonos, ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy a német tulajdonú cégcsoport - mely Veszprémen kívül a németországi Hannoverben, az egyesült államokbeli New Baltimore-ban és a kínai Sanghajban van jelen - az elmúlt tíz évben bevételét és dolgozói számát is megkétszerezte. Azt mondta, új stratégiai fejlesztési pontokat is kitűztek, online boltjuk átlépte a százezer eurós forgalmat.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere a fejlesztést üdvözölve úgy fogalmazott: akkor tud egy város sikeres lenni, ha a benne működő gazdasági társaságok is eredményes munkát végeznek. Hozzátette, a nass magnet Hungária Kft. majdnem 300 családnak tud biztos egzisztenciát biztosítani Veszprémben.

A nass magnet Hungária Kft. 1996-ban alakult Precisions Controls Kft. néven zöldmezős beruházásként Veszprémben.

Akkor egy közel 38 ezer négyzetméteres kétemeletes gyártócsarnok épült irodákkal és szociális helyiségekkel. A vállalat neve 2011 óta nass magnet Hungária Kft. Veszprémben jelenleg 270 embert foglalkoztatnak, a cég éves nettó árbevétele 2015-ben 20,82 millió euró volt, melyből 1,315 millió euró belföldi, 19,47 millió euró pedig export értékesítésből származik.
(logsped)

2016.01.17.