Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Nagykanizsai Ipari Parkban közműfejlesztés

Kapcsolódó oldal:  A Nagykanizsai Ipari Parkban uniós közműfejlesztés

Gázvezeték kiváltásával bővül a nagykanizsai ipari park beépíthető területe, illetve több úton a közvilágítást is kiépítik - mondta el Nagykanizsán az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésekről az ipari parkot üzemeltető önkormányzati cég vezetője.

Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a több mint ötvenmillió forintos közműfejlesztési beruházásukhoz nettó 12,5 millió forint támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán. A fejlesztések egyik elemeként kerül sor egy hétszáz méter hosszú nagynyomású gázvezeték kiváltására, amellyel 5,2 hektáros terület szabadul fel és válik beépíthetővé. Miután a vezeték az EOn tulajdonában van, így az energiaszolgáltató társaság végzi el - és a napokban el is kezdi - a vezeték áthelyezését.

Az ipari park területén eddigi részben hiányzó közvilágítás kiépítésére szintén a napokban köt szerződést az önkormányzati társaság. Közbeszerzési pályázaton az EH-SZER Kft. nyerte el a munkát, amelynek révén több utcában, összesen mintegy két kilométer hosszúságú útszakaszon állítják fel a világító oszlopokat.

Kámán László hozzátette: saját beruházásból két műszaki fejlesztés is indul a közeljövőben, a most épülő vállalkozói inkubátorházhoz kapcsolódóan. Egyrészt a régi 7-es útról lehajtót alakítanak ki az egykori laktanyaépülethez, másrészt megkezdik az épület igényeire tervezett, de eddig hiányzott szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését is. (logsped)

További információk:2010.08.12.