Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A nagy kamionos versenyen egyetlen női sofőr küzd az 1 milliós fődíjért

Egyetlen női jelentkező vállalta csak az 5 tengelyen-biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést az idei országos kamionversenyen, amelyen a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB 1 millió forinttal jutalmazza majd a legjobb magyar kamionost.

A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kijokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik.

Augusztus 14-én éjfélkor zárult le a NiT Hungary és az ORFK-OBB által meghirdetett 5 tengelyen-biztos kézzel kamionos verseny jelentkezési határideje, amelynek során a 230 regisztrálóval sikerült megduplázni a tavalyi jelentkezők számát. Az egy millió forintos fődíjjal járó idei versenyen a jelentkezők közül ugyan most csak egyetlen hölgy vállalta a megmérettetést, de a félelmet nem ismerő Lipcsei Éva mégis igazi kihívást jelenthet a férfi versenytársak számára.

Éva 10 évig kamionozott többnyire egyedül a volánnál és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, ahol szükség volt 3 és fél évig tanult karatés harcművészeti tudásának bevetésére is. A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetésben bajnok, 2 gyermekes családanya hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek.„Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Míg a férfi kamionsofőrök egy nagy út előtti napon képesek éjszakába nyúlóan dorbézolni, a nőknél ilyet nem tapasztaltam, mert sokkal óvatosabbak. Máskor pedig, ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül.” – árulta el Lipcsei Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené - többek között német nyelvtanfolyamra - amelynek során könnyebben eligazodna a szakmájában.

Magyarországon mindössze néhány tucat női kamionsofőr van állományban, többségük a Kamionos csajok az utak királynői Facebook csoportjában található meg, innen értesült Éva is a felhívásról. A rangos verseny online selejtezőjét augusztus 30-án, vasárnap rendezik meg, ahonnan a legjobb 40 kamionos jut majd tovább az elődöntőbe.
(logsped)

2015.08.30.