Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA mórahalmi ipari parkot uniós támogatással fejlesztik

Kapcsolódó oldal:  A mórahalmi ipari parkot uniós támogatással fejlesztik

Új szerelőcsarnokkal bővítik a szolgáltatóközpontot, kiépítik az informatikai hálózatot, a közterületeken modernizálják és bővítik a közműveket új utakat aszfaltoznak majd. (MTI)

Európai uniós támogatással, mintegy 493 millió forintból fejlesztik a mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Parkot - közölte Pataki Sándor projektmenedzser. A szakember elmondta, a homokháti kisvárosban 1997-ben hozták létre az ipari parkot, ahol jelenleg csaknem félszáz vállalkozás működik, mintegy 340 embernek munkát adva.

Az ipari parkban főként helyi kis- és közepes vállalkozások telepedtek meg, a legnagyobb cég a félszáz munkavállalkozót foglalkoztató, belga családi tulajdonú Fléma Snacks Kft. közölte Pataki Sándor.

Az ipari park fejlesztésére az üzemeltető MÓRAÉP Nonprofit Közhasznú Kft. nyert 300 millió forintos uniós támogatást. A fejlesztés eredményeképpen a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park versenyképes befektetési lehetőséget fog biztosítani a dél-alföldi régióba települő vállalkozásoknak - tudatta a projektmenedzser.

A projekt három fő elemből tevődik össze: az ipari park szolgáltatóközpontját bővítik egy új szerelőcsarnokkal, kiépítik a központ informatikai hálózatát, illetve az ipari park közterületein a közműveket modernizálják és bővítik, valamint az új utakat aszfaltozzák.

A projekt eredményeképpen várhatóan még több vállalkozás választja telephelyéül Mórahalmot, így javul a térség foglalkoztatási helyzete - jegyezte meg Pataki Sándor. (logsped)

További információk:2013.04.16.