Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMobil parkolás

A vártnál nyolc-tíz százalékkal többször, összesen 7,8 millió alkalommal használták az autósok 2014-ben a július elseje óta működő országos mobilparkolási rendszert - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel.
(logsped)
2015.01.08.

Az V. kerületben is lehet mobiltelefonnal fizetni parkolásért

Kedd reggel óta a fővárosi V. kerületben is lehet mobiltelefonnal fizetni a parkolásért. Rogán Antal polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a Belváros esetleg kilépjen az egységes fővárosi parkolási rendszerből.

A júliusban indult mobilfizetéses rendszerhez Budapesten utolsóként csatlakozott az V. kerület. Rogán Antal elmondta, hogy friss polgármesterként meglepetéssel vette tudomásul, hogy az előző kerületi vezetés kimaradt az ügyfeleknek egyszerű fizetést lehetővé tevő rendszerből, ezért első intézkedései egyikeként csatlakoztatta a kerületet a már 30 ezer ügyfelet magáénak tudó mobilfizetéses hálózatba. A csatlakozás egyetlen fillérjébe sem kerül a kerületnek, hanem pénzt fog hozni neki - mondta Rogán.

A Belváros új, fideszes első emberének az a célja, hogy felülvizsgálják a parkolási tarifákat, és a mostaninál is differenciáltabb árakat alkalmazzanak. A kerület például szeretné érdekeltté tenni az autósokat abban, hogy ahol van mélygarázs, ott azt vegyék igénybe az utca helyett. A polgármester azt mondta erről egyeztetnének a Fővárosi Önkormányzattal is, de ha ez nem lesz sikeres, akkor az V. kerület esetleg kilép az egységes budapesti parkolási rendszerből, legkorábban 2007 elején - mondta Rogán Antal. (HTV)
(logsped)

2006.10.26.
Az egész fővárosban lehetővé válik a mobiltelefonos parkolási díjfizetés

Az egész fővárosban lehetővé válik a mobiltelefonos parkolási díjfizetés azzal a rendeletmódosítással, amelyről a nyári szünet előtti utolsó ülésén, a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés - közölte a városháza közlekedési ügyosztályának vezetője hétfőn az MTI-vel.

Csordás Mihály elmondta, hogy a tavaly áprilisban újraszabályozott fővárosi parkolási rendelet módosításával lehetővé teszik, hogy az önkormányzati területeken díjat szedő mindhárom parkolási cégnél alkalmazzák a mobiltelefonon történő parkolási díjfizetést.

A főváros tavalyi rendeletében már szerepelt ennek a lehetősége, csakúgy mint az egységes parkolókártya és az elszámoló központ bevezetése. Mivel a műszaki és a gazdasági feltételek nem voltak adottak, a rendelet ezen három szakaszának hatálybalépését felfüggesztették.

Az októberi önkormányzati választásokig hátralévő időszakban Vajda Pál, a város üzemeltetéséért felelős főpolgármester-helyettes már nem tervez újabb parkolással összefüggő rendeletmódosítást a közgyűlés elé terjeszteni. Így várhatóan ebben az önkormányzati ciklusban nem változik az a 2002 óta meglévő helyzet, hogy Budán több kiemelt főúton, például a Bartók Béla úton sem szed parkolási díjat a fővárosi önkormányzat, miközben a főutakba torkolló mellékutcákban a kerületek ezt teszik. (FN)
(logsped)

2006.06.19.