Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A mobilnet nem aktiválható automatikusan

Kapcsolódó oldal:  A mobilnet nem aktiválható automatikusan

Hatósági határozatban tiltotta meg az előfizetők védelme érdekében a Nemzeti Média-és Hírközlési (NMHH) hatóság a Magyar Telekomnak, hogy mobilinternetes díjcsomagját minden új előfizetője számára automatikusan, kérés nélkül aktiválja.

Kiricsi Karola, a hatóság szóvivője elmondta: az idén több panasz is érkezett a Magyar Telekom Net Start nevű szolgáltatására. A probléma, hogy a csomagot, amelynek havi díja ugyan nincs, de a forgalmazott adatok után fizetni kell, a havidíjas internetcsomaggal rendelkezők kivételével mindenkinek automatikusan aktiválta a szolgáltató. Így fordulhatott elő, hogy több előfizető is akkora – több tízezres, bizonyos esetekben csaknem százezres – számlát kapott, amekkorára a létező szerződése alapján nem számított.

Az NMHH megállapította, hogy a szolgáltató nem a jogszabályoknak, az átláthatóságnak és az érthetőségnek megfelelően járt el az általános szerződési feltételek megfogalmazásakor, illetve a szolgáltatásra vonatkozó szerződések megkötésekor. Ezért az NMHH arra kötelezte a Magyar Telekomot, hogy ezután ne aktiválja automatikusan a hangszolgáltatás mellé ezt a csomagot, illetve, ha valaki lemondja a havi díjas internetszolgáltatást, akkor automatikusan ne állítsa vissza a Net Start szolgáltatást.

A hatóság célja, hogy az ügyfelek minél jobb és minél olcsóbb hírközlési szolgáltatásokhoz jussanak, a lehető legnagyobb biztonság mellett – tette hozzá a szóvivő. (logsped)

2011.06.24.