Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A Miskolci Ipari Park és a Bosch csatlakozása

Kapcsolódó oldal:  



A Miskolci Ipari Park a Bosch csatlakozásával huszonhat hektárral bővült

A miskolci Bosch cégek csatlakoztak a Miskolci Ipari Parkhoz (MIP). A csatlakozást követően a MIP területe huszonhat hektárral bővült.

Ez év második félévében jelezte az ipari park szomszédságában működő Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. csatlakozási szándékát. A csatlakozáshoz szükséges eljárás lefolytatását követően a MIP huszonhat hektárral bővült, és immár az ipari parkhoz tartoznak a miskolci Bosch cégek, amelyek jelenleg együttesen több mint 2200 embert foglalkoztatnak.

A MIP 2005-ben nyerte el az ipari park címet, akkor 68,5 hektáros területen terült el. A cím elnyerésekor az önkormányzat tulajdonában lévő, megközelítőleg húszhektárnyi részből 2007 végéig 16,18 hektárt értékesítettek hét vállalkozás számára, emiatt bővíteniük kellett.

A bővítéssel a terület nagysága 141,5 hektárra nőtt , a parkon belüli infrastruktúra fejlesztést és a befektetői projektek fogadására alkalmas rész kialakítását pályázati forrásból finanszírozták. A beruházás megszerezte a kiemelt nagyprojekt minősítést, így kezdődhetett el a "Mechatronikai Ipari Park" ipari infrastruktúrafejlesztési projekt (Mechapark).

A projekt révén jelenleg 39,5 hektárnyi, kiemelkedő földrajzi és logisztikai adottságokkal rendelkező, új, összközműves zöldterület vár a befektetőkre. Ez év első félévében az ÁTI Depó csatlakozásával a MIP területe összességében elérte a 147,8 hektárt, ezáltal a terület két módon, közúton és vasúton is megközelíthetővé (multimodálissá) vált.

Az ipari park a vállalkozások számára alapvető szolgáltatásokat, például logisztikai központot, iparvágányt, vámügyintézést és áfaraktárt is biztosít. (origo)

További információk:



2009.11.02.