Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Milyen programokat használnak a fuvarozó cégek?

A költséghatékonyság és a professzionális munkavégzés érdekében a fuvarozó cégek számos szoftvert hívnak segítségül. Érdemes megismerkedni ezekkel a programokkal, hiszen súlyos összegeket menthetnek meg a vállalkozás számára.

A logisztikai szoftverek sorában elsődleges figyelmet érdemelek az útnyilvántartást segítő programok. Ezek segítségével nyomon követhető a flotta fogyasztása, ami egy nagyobb vállalkozás esetében jelentős költségeket menthet meg a visszaélések megakadályozása által. Az ilyen szoftverek előnye, hogy alacsony költségvetéssel használhatók, így gyakorlatilag minden esetben megéri alkalmazni őket. A útnyilvántartó szoftverek átláthatóbbá teszik az üzemanyag-ráfordítást, segítenek racionalizálni a gépjárművek és munkagépek fenntartási költségeit, képet mutatnak a járművek munkaidejéről és kihasználtságáról, emellett nagyobb biztonságot eredményeznek az esetleges bűncselekmények esetén. Számos szolgáltató kínál útnyilvántartást segítő logisztikai szoftvert, illetve szolgáltatást; érdemes alaposan szemügyre venni az ajánlatokat és megfontolt döntést hozni.

A logisztikával foglalkozó vállalkozások számára nélkülözhetetlennek bizonyulnak a járattervező és erőforrás optimalizáló szoftverek. Ezek az alkalmazások gyakorlatilag egy virtuális munkatársat állítanak csatarendbe, aki segítségével a szállítmányozás gördülékennyé és költséghatékonnyá tehető. Ha a szerteágazó szállítási feladatokat költséghatékonyan kell ütemezni, ha túl sok időt és pénzt igényel az országos terítés, ha magasabb a benzinköltség a vártnál, ha befektetés nélkül szeretnénk növelni a kapacitást, akkor a járattervező és erőforrás optimalizáló szoftverek jelentenek megoldást.


Kép: Kojnok Jenő


Léteznek kifejezetten a speditőr, illetve fuvarozó vállalkozások számára fejlesztett fuvarnyilvántartó és számlázó szoftverek. Ezek több telephelyes felhasználásra is alkalmasak, illetve csupán egy hétköznapi számítógépet igényelnek. A szoftverek használatával sokkal egyszerűbbé válnak a fuvarszervezői feladatok, az elszámolások, a számlázás és az adminisztrációs tevékenységek, de emellett különböző megközelítésben készíthetők hasznos kimutatások, amelyek rendkívül hasznosnak bizonyulnak a cégpolitika és a munkaterv meghatározása során.

Rendkívül hasznosak lehetnek azok a szoftverek is, amelyek teljes körű segítséget jelentenek a raktárak irányítása során. Ezek a raktárszoftver tökéletes megoldást kínálnak a gyors forgású disztribúciós magasraktárak kiszolgálására. Olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a sarzs-kezelés, összeszerelési-funkció, rakhelykezelés és virtuális raktárak kezelése. A szoftverek nagy előnye még, hogy általában teljesen személyre szabhatóak, így minden felhasználó cég a saját igényeinek megfelelően alkalmazhatja.

A Trans.eu szoftvere hatalmas segítséget jelent a fuvarozó vállalkozások számára. Az egyedi megoldásokkal rendelkező program innovatív ötleteken, modern informatikai megoldásokon és folyamatos fejlődésen alapszik.


(logsped)

2015.06.09.