Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Michelin bővítette logisztikai központját Vácon

A Michelin 7 millió euróból bővítette logisztikai központját Vácon. A beruházással a váci telephely a Michelin egyik európai elosztó központja lett. (MTI)

Szabó Róbert váci logisztikai központjának vezetője elmondta: a kibővített központ jövő év végétől Csehországtól Albániáig, Ausztriától Bulgáriáig 15 országba irányuló abroncsszállítását irányítja majd a régióban, azaz Közép- és Dél-Európában, és a vállalat valamennyi európai gyárából (több mint 30 üzemből) fogad majd abroncsokat. A bővülésnek köszönhetően a korábbi forgalom a jövő évtől megháromszorozódik a telephelyen - tette hozzá.

A vezető kifejtette: európai elosztó központként rendkívül összetett a működésük, hiszen például több mint 3 ezer fajta termékkel dolgoznak.

A 7 millió eurós beruházás keretében új iroda épült, a korábbi 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok 30 ezerre növekedett az új irodával együtt. A teljes bővítés 2016-ban fejeződik be, mert az év végén zárul le a raktározás felfutása és a tevékenység bővülése.

A Michelin Csoport 1996 óta van jelen Magyarországon, és négy telephelyén számos tevékenységet végez, köztük abroncsgyártást és nyersanyag-forgalmazást, s Vácon is ekkortól folytat logisztikai tevékenységet. A váci központ 63 embernek ad munkát, és a tervek szerint közvetve 70 ember számára teremt új munkahelyet. A Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. nettó árbevétele 2014-ben 247 milliárd forint volt.
(logsped)

2015.12.09.