Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A megyei matricák visszaváltása

2015 február elseje és március 15-e között válthatók vissza azok a megyei e-matricák, amelyek feleslegessé váltak az útdíjrendelet módosítása miatt. (Kossuth Rádió)

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. arra számít, hogy körülbelül 20 ezer matrica árát fogják visszaigényelni.

A visszaváltás alapja a csütörtökön megjelent, véglegesített útdíjrendelet, ez alapján dönthetik el az autósok, jogosultak-e visszaváltani az e-matricát - mondta el a Kossuth Rádiónak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője. Kibédi Varga Lajos hozzátette: az érintettek ezt elektronikusan vagy postai úton, illetve személyesen tehetik meg.

"Visszaváltható minden olyan, január 31-ig megváltott megyei e-matrica, amelyet csak olyan úthálózaton használtak, amely február elsejétől újból díjmentessé vált, vagy a megyei matricák területi hatályának újraértelmezése miatt vált feleslegessé" - magyarázta. Utóbbival kapcsolatban emlékeztetett: a február elsejétől érvényes módosítás értelmében a megyei matricák a szomszédos megye első csomópontjáig használhatók.

A szóvivő közölte: személyes ügyintézésnél azonnal, elektronikus vagy postai igénylésnél pedig pár napon belül kapják vissza pénzüket az ügyfelek.

Február elsejétől változik az útdíjrendszer

A rendeletmódosítás nyomán díjmentessé válik a dunaújvárosi és szekszárdi hidak használata, az M8 autóút Pentele- és az M9 autópálya Szent László-hidat tartalmazó szakaszaira a továbbiakban tehát nem kell egyetlen matrica sem.

Ingyenesen lesz elérhető Budapest felől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is az M4-es mintegy 900 méteres szakaszán. Az M86 autóút szombathelyi és az M9 kaposvári szakaszai esetében a díjszedést a csatlakozó gyorsfogalmi kapcsolatok megépítéséig felfüggesztik.
(logsped)

További információk:2015.01.30.