Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Megszűnik a nemzeti munkaügyi és a tervezési hivatal is

A hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent, megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezeti egységei veszik át. (MTI)

Jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) december 31-ével, megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át - közölte a tárca az MTI-vel.

A közlemény szerint a hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben.

A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt - írja a tárca a közleményben.

A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata egyebek mellett a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, tervezésben való részvétel, szakmai módszertanok kidolgozása volt - olvasható a tájékoztatásban.

Döntött a kormány a munkaerő-piaci intézményrendszer átalakításáról is, melynek részeként a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) feladatköreit 2015. január 1-jétől részben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), részben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át - közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.
(logsped)

2014.12.17.