Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Megkezdte működését a Berhida, Peremartoni Ipari Park talajvíztisztítója

Megkezdte működését a berhidai ipari park területén létrehozott talajvíztisztító berendezés, a beruházás eredményeként mintegy 70 új munkahely jöhet létre az ipari parkban - tájékoztatta Berhida polgármestere az MTI-t.

Pergő Margit elmondta, hogy a víztisztító berendezés beüzemelése egy 2013 októberében indított projekt utolsó állomása. A projekt összesen 6 milliárd forintból valósult meg és az egykori Peremartoni Vegyipari Vállalat területén felhalmozódott szennyeződés megszűntetését célozta.

A beruházás eredményeként bővül az ipari park barnamezős beruházásokra alkalmas területe, új munkahelyek telepedhetnek le, vállalkozások jöhetnek létre általa, így növekszik a kistérség versenyképessége - mondta.

A kármentesített területen létesítendő, növényvédőszer gyártással foglalkozó üzem jövőre kezd termelni és a tervek szerint 50-70 főt foglalkoztat majd - tette hozzá.

A kármentesítéskor 1,3 hektár szennyezett területet tisztítottak meg, 50 ezer tonna veszélyes hulladékot termeltek és szállítottak ki a területről, aminek eredményeként megszűnt a Várpalota-Berhida-Pétfürdő kistérség karszt vízbázisát veszélyeztető szennyezés is - fejtette ki a település polgármestere.

A vízkezelő rendszer kapacitása napi 250 köbméter, a tisztítás két lépcsőben történik, a berendezés várhatóan 2020-ig működik - fűzte hozzá.

A polgármester elmondta, hogy a Peremartoni Vegyipari Vállalat 1992-ig működött, jelenleg pedig 28 vegyipari vállalkozás van jelen a területen.
(logsped)

További információk:2015.07.25.