Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Megkezdődött a dunai hajózási szezon

Klíma, új ülések, és ingyenes wifi - így indul az idei hajózási szezon a Dunán. Mostantól napi háromszor jár majd hajó Szentendrére, sőt szárnyashajók is közlekednek majd a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon, így csaknem ötödére csökken a menetidő. A fejlesztéseknek pedig még nincs vége: jövöre a kikötők is megújulnak. (M1)

Menetrend szerint délelőtt 10 órakor indult el a MAHART szárnyashajója Budapestről a Vigadó téri kikötőből Esztergom felé. Ezzel kezdetét vette a hajózási szezon a Dunán. Mostantól egészen október elsejéig hétfő kivételével minden nap elindul a nagy sebességű hajó.


Fotó: M1


És ezen kívül még további hét hajó közlekedik majd menetrend szerint a fővárosból indulva a Duna-kanyarba. A kirándulók sorra váltották is a jegyet a következő járatokra.

Az idei hajózási szezonra a MAHART az összes menetrend szerinti hajóját felújította összesen 600 millió forintból.

A hajók ingyenes wifivel, televíziókészülékekkel, és klímával vannak felszerelve - mondta Spányik Gábor, a MAHART PassNave Zrt. ügyvezető igazgatója.

Az idei szezon újdonsága az is, hogy a társaság már naponta háromszor indít hajót Szentendrére, illetve az is, hogy hétfő kivételével naponta közlekedik a nagysebességű szárnyashajó a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon. A korábbi ötórás út így mostantól lerövidült másfél órásra.

Nem volt ez másképp a szezonnyitó napon sem. A délelőtt 10 órakor Budapestről indult járat fél 12-kor már ki is kötött Esztergomban.

A MAHART internetes felülete is megújult, ahol akár már 15 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni és foglalni helyet az utakra - így a sorban állás is elkerülhető. A hajók fedélzetére pedig a kerékpárok is felvihetőek. A MAHART a hajópark mellett a kikötőit is fejleszti jövőre. Mögöttem a már részben felújított visegrádi hajóállomást láthatják, amit szintén tovább fejlesztenek. Az itteni központra összesen 150 millió forint jut, de fejlesztik a dömösi és az esztergomi kikötőt is, valamint Zebegényben is megteremtik a kikötés lehetőségét.
(logsped)

2017.04.30.