Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Megbízhatóság és innováció díj

Kapcsolódó oldal:  



Az AutóKözlekedés fuvarozói lap elismerését a Secret Control GPS Kft. vívta ki
Megbízhatóság és innováció díj 2009

Az AutóKözlekedés szerkesztősége már hosszú ideje figyelemmel kíséri azokat a cégeket, amelyek piacképes módon igyekeznek tenni, a fuvarozásban, a logisztikában működő vállalkozások munkájának hatékonyságáért. Ennek alapján úgy döntöttek, hogy - az áruvédelmet, a vagyonbiztonságot, a költséghatékony fuvarozást és logisztikát segítő innovációs tevékenysége, illetve - a hozzájuk eljutó információk szerint -, megbízható munkája alapján - az Autóközlekedés elismerő díszoklevelét elsőként a Secret Control GPS Kft.-nek ítélték oda.

Autóközlekedés díszoklevél Secret Control GPS-nek


A kitüntető cím átadását követően a céget alapító testvérpár egyikével, Varga Zoltán villamosmérnökkel, ügyvezető igazgatóval és Szász János marketing igazgatóval beszélgettünk.

Egy ilyen elismerés nyilvánvaló alapját a fuvarozóktól és a munkatársainktól beérkező vélemények jelentik, hiszen ők - az országot járva - kapnak visszajelzéseket az önök partnereitől. Gondolták-e, hogy ilyen vélemények fogalmazódnak meg önökkel kapcsolatban?

Főként regionális képviseleteink révén természetesen ismerjük a partnereink által rólunk alkotott képet, és örülünk annak, ha a megbízhatóságunkat, a rugalmasságunkat példaértékűnek tartják - válaszolta elsőként Varga Zoltán. Egyfajta visszaigazolás is ez, hiszen amikor 1997-ben testvéremmel, Varga László gépészmérnökkel belekezdtünk a vállalkozói létbe, feltett szándékunk volt, hogy valami fajta komoly műszaki újdonsággal lepjük meg a piacot.

Az egykor alig három-négy munkatárssal kezdő vállalkozásban ma már 80 gondosan kiválasztott szakember dolgozik. Ez az üzemméret ebben a piaci szegmensben nem jellemző, sokkal inkább kisebb vállalkozások vesznek részt az e téren is egyre erőteljesebb versenyben. Napjainkban 12 fős mérnök-informatikus fejlesztő csapat dolgozik a saját ötletek megvalósításán, illetve az ügyfelektől beérkező igények technológiai hátterének megteremtésén. Ennek eredményeként a fejlesztés, és a vele párhuzamosan bővülő paletta a szolgáltatás olyan szintjét érte el, amellyel cégünk egyértelműen piacvezetővé vált, mind a vagyonvédelem, mind a járműkövetés terén.

Ön szerint milyen ismérvek alapján mondható ki egy cégről, hogy piacvezetői pozícióban tudhatja magát, hogy első legyen egy hasonló szolgáltatókkal teli piacon? - fordultam Szász Jánoshoz.

Úgy gondolom, hogy erősségünk alapját a megbízhatóságunk és az innovatív tevékenységünk garantálja, illetve egyedülálló tapasztalatokkal, fejlesztésekkel rendelkezünk a flottakövetési és a vagyonvédelmi területeken egyaránt. Ügyfeleink számára előnyt biztosítunk 0-24 órás diszpécserszolgálatunkkal, országos szervizhálózatunkkal, regionális kirendeltségeinkkel, illetve azzal is, hogy szolgáltatásaink garantáltan harmonizálnak a jogszabályokkal, a hatóságok és az ellenőrző szervezetek tevékenységével. Mivel 12 éves tapasztalat áll mögöttünk, pontosan ismerjük a felhasználók igényeit, amelyekhez a visszajelzéseink alapján, a legjobb ár-érték aránnyal társuló szolgáltatásokat, megoldásokat kínáluk. A legfontosabb feladatunknak, "küldetésünknek" tartjuk, hogy nem konfekciót, hanem méretre szabott, a valós igényeknek megfelelő szolgáltatással győzzük meg ügyfeleinket. Ugyanezt a felfogást képviseljük már Ausztriában, Romániában és Szerbiában is, ahol leányvállalataink működnek.

Amikor az elismerésük mellett döntöttünk, kiemelt szempont volt a folyamatos fejlesztő munka

A fejlesztői csapat magja már jóval a cég megalakulása előtt együtt dolgozott - vette át a szót Varga Zoltán -, ez volt a Secret Control GPS Kft. fundamentuma. Hazai és külföldi tulajdonú cégek megrendelésére végeztünk GPS járműkövetésre vonatkozó fejlesztéseket. Ma már persze a teljes rendszer, ami azt jelenti, hogy a munkafolyamatok egyetlen pontján sem alkalmazunk alvállalkozókat. Igaz, ez az informatikai és a műszaki fejlesztés területére is, a fejlesztőink 90 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, villamosmérnök vagy informatikus mérnök. Ezzel együtt nagy szükségük van a tapasztalatokra, hiszen ezt a szakmát soha sehol sem tanították, ahogyan jelenleg sem létezik ilyen képzés. Ezért fontos, hogy a fejlesztőink olyan tapasztalatokat gyűjtöttek össze a járműkövetés és járművédelem kapcsán a GPS, GSM és a kapcsolódó technológiákról, amelyek - fejlődő ágazatról lévén szó - lehetővé teszik, hogy termékeinket évről évre megújítsuk, illetve újabb technológiákkal vértezzük fel.

Önök szerint mindenki tudja már, hogy mire is képes a GPS?

A hétköznapi szóhasználatban a GPS (Global Positioning System) nem jelent mást, mint egy autóba telepíthető vagy gyárilag beszerelt navigációs berendezést.

Ám a járműkövetés legfontosabb eleme - természetesen a GPS jeladón túl - az általunk fejlesztett Webbase járműkövetés szoftver, hiszen ez nyit utat ügyfeleink megannyi igényének teljesítése előtt. Gyakorlatilag a szoftveren múlik az, hogy az ügyfeleink hány olyan szolgáltatás vagy funkció közül választhatnak, amely a tevékenységüket támogatja. A járművekbe telepített hardver eszközök, rendszerek, és a hozzájuk kapcsolódó könnyen kezelhető Webbase szoftverek olyan információkat gyűjtsenek és dolgozzanak fel, amelyek közvetlenül és közvetve segítik az ügyfeleink költséghatékonyabb, racionálisabb működését.

A járműkövetéssel eleve költségcsökkentés érhető el. Könnyű belátni, hogy a sofőrökkel való díjmentes kommunikáció, az üzemanyaglopás megakadályozása, a járművezetők ellenőrizhetősége vagy az áttekinthető flottakezelés, járműkövetés, mind egy irányba hat. A szoftver komoly adminisztrációs terheket vesz le az irodai munkatársak válláról, adott esetben pontosan és megbízhatóan váltják ki azt - válaszolta a marketing igazgató.

Látnak-e még továbblépési lehetőséget a fuvarozó vállalkozók munkájának elősegítése terén?

Azt gondolom, hogy bármilyen fejlett is egy rendszer, mindig lehet és kell is tökéletesíteni, csiszolni. Nincs kész szoftver, nincs idő örülni, hiszen mindennapok új és új kihívást hoznak a fuvaros vállalkozásoknak, így nekünk is, fejlesztőinknek éppúgy, mint a Budapesten és az ország különböző pontjain dolgozó képviselőinknek, szerelőinknek. Mert tényleg minden erőnkkel igyekszünk megfelelni jó hírünknek: mi a partnereink igényét valósítjuk meg, nem tömegcikket kínáljunk. Ezen az úton haladva pedig mindig tovább kell lépnünk, hiszen sokszor maguk az ügyfeleink hozzák az ötleteket, amelyeket nekünk már "csak" meg kell valósítanunk - mondta beszélgetésünk végén az ügyvezető igazgató. (logsped)

További információk:



2009.11.11.