Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMég várni kell az új Bombardier gépre

Kapcsolódó oldal:  Még várni kell az új Bombardier gépre

Tovább csúszik a kanadai Bombardier CSeries 100-as repülőgépének bemutatása, 2014 helyett az első kereskedelmi repülés 2015 második felére várható - közölte a gyártó. (MTI)

Az újabb csúszás oka, hogy a tesztrepülések várhatóan tovább tartanak majd a gép rendszereinek további javítása miatt. Hozzátették ugyanakkor, hogy a gép előzetes teljesítménytesztjei és annak eredményei a gyártó számításai szerint alakultak.

Mike Arcamone, a Bombardier repülőgépgyártó részlegének elnöke a közlemény szerint azt mondta, hogy a korábban tapasztalt hibák javításához nincs szükség a gép jelentős áttervezésére, ezért tartani tudják az előzetesen várt teljesítményadatokat.

A CSeries a Bombardier új tervezésű, erősebb és hatékonyabb Pratt and Whittney hajtóművekkel felszerelt, nagyobb részben kompozit anyagokból épített regionális repülőgépe, amellyel a jelenlegi CRJ típusokat váltják le. A CS100-as 110, a CS300-as pedig 135 utas szállítására alkalmas.A 2004-ben kezdődött fejlesztést 2006 januárjában a Bombardier leállította, mert nem kapott elég megrendelést a gépre, majd egy évvel később, 2007 januárjában közölték, hogy újraindítják a programot. Azóta többször is csúszásba került a gyártó részben a központi rendszernél tapasztalt problémák miatt. A gyártónak jelenleg 198 gépre van megrendelése.

A Bombardier Aerospace a kanadai cég repülőgépgyártó leányvállalata, 33 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, és regionális, valamint kisebb magánrepülőgépeket gyártanak. Az anyacég a repülők mellett kötött pályás tömegközlekedési járművek előállításával is foglalkozik, 2012-t 2 milliárd dolláros nyereséggel zárta. (logsped)

2014.01.21.