Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

MC75 EDA típusú vállalati digitális asszisztens

Kapcsolódó oldal:  A Motorola bejelentette a MC75 EDA típusú vállalati digitális asszisztensének megjelenését

A Motorola vállalati mobilitási üzletága bejelentette a globális vezeték nélküli kapcsolatot igénylő mobil vállalkozások számára kifejlesztett legújabb, MC75 típusú vállalati digitális asszisztensének (Enterprise Digital Assistant, EDA) megjelenését. Az MC75 EDA segítségével a vállalkozások javíthatják dolgozóik termelékenységét és hatékonyságát, csökkenthetik az üzemi költségeket és a hibák, tévedések számát. Az egyidejű hang- és adatátvitel, a GPS-alapú navigáció és a beépített kamerával végezhető dokumentum-rögzítés segítségével pedig tovább növelhetik ügyfeleik elégedettségét.

MC75 EDAAz MC75 a nagy sebességű hang- és adatátviteli szolgáltatásokat a HSDPA és a CDMA-EVDO Rev. A vezeték nélküli távközlési szabványokon alapuló 3G hálózatokhoz kapcsolódva kínálja. A 802.11a/b/g szabványú WiFi rádióval, éles képet nyújtó, színes VGA kijelzővel és 2 megapixeles, autofókuszos digitális fényképezőgéppel felszerelt, a fizikai igénybevételnek is ellenálló kivitelű vállalati digitális asszisztens az első olyan mobil számítógép, mely többféle 3G WAN hálózati szabvánnyal is kompatibilis, és jó minőségben képes képeket, dokumentumokat és aláírásokat rögzíteni, valamint az egy- és kétdimenziós vonalkódokat is olvassa. A valós idejű LAN és WAN kommunikáció és a fejlett adatrögzítési szolgáltatások korábban ismeretlen kombinációja lehetővé teszi, hogy a vállalkozások javítsák a dolgozók tevékenységének automatizálását, csökkentsék az adatátviteli hibák számát, és helyszíntől függetlenül növeljék a termelékenységet.

- A Motorola legnagyobb példányszámban eladott, ipari kivitelű mobil számítógépe, az MC70 EDA sikerére alapozó MC75 EDA ékesen bizonyítja, hogy a 3G és a GPS funkció bevezetésével képesek vagyunk előre felmérni a mobil dolgozók egyre nagyobb ütemben bővülő táborának folyamatosan változó igényeit - jelentette ki Bob Chen, a Motorola vállalati mobilitási üzletágán belül működő mobil számítástechnikai részlegért felelős alelnök-vezérigazgató. - Az optimális méretű, mégis ellenálló házban elhelyezett MC75 minden igényt kielégítő teljesítményt nyújt, és jól illusztrálja, hogy a Motorola továbbra is a legmodernebb integrált technológiák alkalmazásával törekszik a vállalati ügyfelek számára kézzel fogható versenyelőnyt biztosító, meggyőző megoldások megvalósítására.

Az MC75 lehetővé teszi a mobil dolgozókat foglalkoztató globális vállalatok számára a műveletek egyetlen mobil készülék használatával történő szabványosítását, ami jelentősen leegyszerűsíti a több hálózaton működtetett többféle készülékre jellemző, jelentős support-igényű, költséges és bonyolult technológiai környezetet. Az egyedülálló koncepción alapuló, és a hagyományos fogyasztóknak szánt okostelefonok vagy PDA-k életciklusát jóval meghaladó életciklussal rendelkező MC75 a Motorola Mobility Services Platform közbeiktatásával egyetlen készülékben kínálja a vezeték nélküli kapcsolódás, a célszerű működés és a menedzselhetőség lehetőségét. Az ebből eredő tőke- és üzemiköltség-megtakarítás és a dolgozók termelékenységének növekedése minden vállalkozás számára garantálja a beruházás értékének maximalizálását.

- Most, hogy a 3G rendszer csaknem teljesen szabványossá és elérhetővé vált, és a mobil dolgozók minden korábbinál gyorsabban juttathatják el a fontos információkat a külső helyszínekről a cég központjába, a vállalkozások elkezdhetnek kulcsfontosságú stratégiai beruházásként és a versenytársak lekörözésének eszközeként tekinteni a mobil és vezeték nélküli megoldásokra - mondta David Krebs, a Venture Development Corporation elemzője. - A Motorola MC75-höz hasonló, 3G-s technológiával felvértezett készülékek a mobil vállalkozások egyik alapvető fontosságú eszközének számítanak: strapabíró, ám kezelhető méretűek, és elérhetőek rajtuk a külső munkahelyen dolgozók számára fontos mobil alkalmazások és funkciók.

Az MC75-ben egy Intel XScale PXA270-es, 624 MHz-es processzor futtatja a Microsoft Windows Mobile 6.0 operációs rendszert, így biztosítva a meglévő vállalati infrastruktúrával való minél teljesebb körű kompatibilitást, a fejlett biztonsági funkciókat, a rugalmas fejlesztési platformot és a korábbinál jobban használható mobil üzenetküldési lehetőségeket.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek folyamatosan csúcsteljesítménnyel használhassák a rendszert, a Motorola Enterprise Mobility Services az MC75-ös készülékhez egyszerre kínálja a Service from the Start és a Comprehensive Coverage modult. Az ügyfelek a hardver megvásárlásának napjától biztosak lehetnek abban, hogy bármi megy is tönkre - betörik a kijelző, elromlik a billentyűzet vagy bármely más külső illetve belső alkatrész - a javítás költsége nem terheli a cég kasszáját. Ez a szokásosnál szélesebb körű szolgáltatás jelentősen csökkenti a váratlan javítási költségek mértékét, ugyanakkor megóvja a beruházás értékét, így az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a szolgáltatások mindig rendelkezésükre állnak.

Az MC75 világszerte várhatóan 2008 harmadik negyedévében jelenik meg a Motorola értékesítői hálózatában és a Motorola PartnerSelect rendszerének tagjainál.

(logsped)
2008.06.11.