Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  A MÁV több mint 100 vasúti kocsit újít fel az idén

A MÁV-Start 2015-ben is folytatja személyszállító járműparkjának korszerűsítését: 106 elővárosi személykocsi mellett a gyorsvonati, távolsági vonatok 25 régi személykocsija is megújul - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A MÁV-Start emlékeztet arra, hogy a budapesti elővárosi közlekedésben futó személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá. Ezek közül 150-nél új, fecske motívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. 2015-ben 106 elővárosi jármű kap hasonló megjelenést. A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is - olvasható a közleményben.

Ezzel egy időben több mint ötven, V43-as villanymozdony kap - a fecskemotívum mellett - a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is - közölte a cég.

A MÁV-Start a vasúti személykocsik megbízható működését rendszeres karbantartási és javítási munkálatokkal biztosítja, de ez - a napi 2700 vonat kiállításából adódó fokozott járműkihasználtság és a személykocsik magas életkora miatt - a komfortos utazáshoz már nem elegendő. Ezért folytatódik a járműfelújítási program; az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A kocsikban kicserélik a padlóburkolatot, kopásálló üléshuzatokat tesznek a kocsikba, megjavítják az ablakkereteket és az ablakszigetelést, továbbá firkálások ellen védő réteggel kezelik a falakat. A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 kilométer/óra - közölte a vasúttársaság.
(logsped)

2015.01.13.