Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMájusban indulhat a mobilos útdíjfizetés

Kapcsolódó oldal:  Májusban indulhat a mobilos útdíjfizetés

2014 május elsejére készül el az a mobilalkalmazás, amellyel ki lehet majd fizetni az elektronikus útdíjat. A megoldást a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. fejleszti és ők is üzemeltetik majd. (VG)

Május elsejére készül el a használatarányos elektronikus útdíjfizetés mobil alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy a fuvarozó vállalkozók okostelefonon vagy akár táblagépen keresztül is kifizessék a díjat - mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Szabó Zoltán Attila, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. vezérigazgatója. Az applikációt a NISZ fejleszti és üzemelteti majd. Az alkalmazás elkészítését a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendelte meg a cégtől, az erre vonatkozó szerződést tavaly decemberben kötötték meg.Az e-útdíjfizetési rendszert, a HU-GO-t is a NISZ üzemelteti. Szabó Zoltán Attila elmondása szerint már megközelítőleg 120 ezer járművet és nagyjából 61 ezer fedélzeti egységet regisztráltak a rendszerbe. A tavaly július elsejei indulás óta a múlt hét végéig az e-útdíjból mintegy 98 milliárd forintnyi bevétele volt az államnak.

A NISZ vezérigazgatójának közlése szerint várhatóan május elején már elindul a mobil e-útdíjfizetési alkalmazás próbaüzeme is. Az applikáció egyébként kapcsolódik majd a HU-GO-hoz, az elszámolás azon keresztül történik. (logsped)

2014.03.09.