Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébMájus 23-án rajtol a világkupa Szegeden

Kapcsolódó oldal:  Május 23-án rajtol a világkupa Szegeden

A versenyszezon május 23-25 között a szegedi kajak-kenu világkupával kezdődik.

„Idén először van arra lehetőség, hogy külföldi világkupa futamon is nagy csapattal szerepeljünk – mondja Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője. Külön örülök neki, hogy Milánóban lehetőségünk lesz rajthoz állni, mert ott 1999 óta nem rendeztek ott komoly nemzetközi versenyt, így a helyszín szinte minden versenyzőnk számára ismeretlen. Jövőre viszont Milánóban lesz a kvalifikációs világbajnokság, tehát mindenképpen fontos, hogy rutint szerezzünk az ottani körülmények között, mert a helyismereten akár olimpia kvóták is múlhatnak 2015-ben. ”

Milánó után kettő, Szeged előtt egy héttel a második világkupa futamot Csehországban rendezik. Racice ismerős helyszín a magyarok számára, ráadásul a verseny 5 nappal a szegedi világkupa kezdete előtt fejeződik be, ezért ide csak néhány fős magyar csapat utazik. Május 23-25. között Szegeden viszont rajthoz áll a tavalyi világbajnokságon sikeres válogatott magja és jó néhány ígéretes fiatal tehetség is. A csapat pontos összeállítására néhány héten belül tesz javaslatot a felnőtt vezetőedző.

A hazai rendezésű világkupán idén is fergeteges hangulat várható. A nevezési rekord már hetekkel ezelőtt megdőlt, minden eddiginél több sportoló jelezte, hogy részt kíván venni a 2014-es világkupa-sorozat záró futamán, amelyre a nézőknek idén is ingyenes lesz a belépés. A világ egyik legjobb gyorsasági kajak-kenu pályáján pedig jól haladnak a tavaszi munkák.„Az elmúlt években javarészt már megtörténtek azok a beruházások, amelyekre szükség volt egy színvonalas verseny lebonyolításához, így a május végi világkupa előtt elsősorban karbantartási munkálatokat kell csak elvégezni – mondja a Maty-éri Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központot fenntartó Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, Schmidt Gábor. A napokban a víz közepén található médiastégnek, a pálya reklámtartó keresztköteleinek és az osztószigeten található zászlórudaknak zajlik a felújítása. Egészen biztos vagyok abban, hogy a pálya idén is kiváló helyszíne lesz a versenynek.”

A szegedi pálya népszerűségét jelzi, hogy lesznek olyan nemzeti csapatok, amelye a milánói után nem mennek a csehországi világkupára, hanem a Maty-éren fognak edzőtáborozni egészen a szegedi verseny rajtjáig.

A csapatokon kívül már jó néhány újságíró is jelezte, hogy részt kíván venni a szegedi ICF gyorsasági kajak-kenu és parakenu világkupán. A sajtóakkreditációs időszak március 17-én indult és egészen május 18-ig tart. (logsped)

2014.04.07.