Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Tegnap visszaadtadták a forgalomnak az M7-est

Az előzetes tervek szerint szeptember 18-ra zárulnak le az M7-es autópálya első öt kilométerének felújítási munkálatai, a forgalomnak azonban már visszaadtadták átadták a szóban forgó szakaszt.A felújítási beruházás befejezésének eredeti határideje szeptember 18-a volt. Jóllehet, az esős időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, az autósok az előzetes befejezési határidőhöz képest nyolc nappal korábban, már tegnap birtokba vehették az M7-es autópálya első öt kilométerének két forgalmi sávját.

A forgalmi sávok megnyitása ellenére az M7-es autópálya érintett szakaszán a leállósáv továbbra is zárva marad, hiszen a beruházás befejező munkálatai még hátravannak (szegélyépítés, vízelvezető rendszer javítása, padkarendezés, stb..). Ebből kifolyólag ezen a héten a 12-es és 17-es km-szelvények között sebességkorlátozásra kell számítani.

Webkamerák 

(logsped)
2007.09.12.

Jövő héten lezárják az M7-es első 5 kilométerét

Jövő kedden lezárják az M7-es autópálya első öt kilométeres szakaszát, mert megkezdik a Balaton felé vezető oldal burkolatfelújítását. Mivel az M7-es autópálya törökbálinti szakaszán a Balaton felé vezető oldal burkolatcseréje csak a szóban forgó pályarész teljes lezárása mellett végezhető el, a szakemberek a munkálatok idejére az M1-es autópályát és az M0-s autóutat jelölték ki terelőútkéntAz előzetes tervekhez képest két héttel korábban, augusztus 21-én kezdődik el az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idei fenntartási programjának legnagyobb forgalomeltereléssel járó felvonása, az M7-es autópálya az M1-M7 elválási pontja (12. km) és az M0-s autóút (17. km) közötti szakaszának burkolatfelújítása a jobb oldalon. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázat nyertese a Mota-Engil Hungária Kft., a beruházás összértéke bruttó 270 millió forint.

A munkálatok várhatóan szeptember 18-ig tartanak, és több fázisra bonthatók. Az első, mintegy tíz napos periódus a jobb pálya teljes lezárásával és a terelés kiépítésével indul, amelynek során a forgalmat az M1-M7 közös szakasz végénél három szűkített sáv továbbvezetésével az M1-es autópályára irányítják.

A járművek az M0-s autóúton térhetnek vissza az M7-es autópályára. A második periódus szeptember 1-jén kezdődik. Ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya előző sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják.

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalára való visszatérés az első esetben az M0-s autóúton, a második esetben a 17. kilométerszelvénynél lesz lehetséges.

Mivel a beruházás a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatcseréjére is kiterjed, ezért annak jobb oldalát is lezárják a munkálatok teljes idejére.

A munkálatok megkezdésének időpontját a Társaság szakemberei az augusztus 20-i ünnepségek utánra időzítették, hiszen az ünnepnapon - a korábbi évekhez hasonlóan - csúcsforgalom várható. Nemzeti ünnepünk idén ráadásul hosszú hétvégét zár, így várhatóan összeadódik a tűzijátékra igyekvők és a vidéki pihenésről hazafelé tartók forgalma. Aki teheti, korábban induljon útnak, hogy elkerülje a torlódásokat!

Az aktuális közlekedési helyzetről telefonon a 06-40-40-50-60-as számon, SMS-ben pedig a +36 209 000 783-as számra küldött szöveges üzenettel lehet információt kérni (az M0, M1, M3, M7 kódok valamelyikének elküldésével). A forgalom nagyságáról ezen kívül az autópályák mellett telepített webkamerák segítségével lehet tájékozódni.

Webkamerák 

(logsped)
2007.08.17.