Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Logisztikai szolgáltatásait fejlesztette mándoki World-Transit

Kapcsolódó oldal:  



Logisztikai szolgáltatásait fejlesztette mándoki World-Transit 2009-ben

2009-ben több mint 430 millió forint értékben fejlesztette logisztikai szolgáltatásait a szállítmányozást és a vasúti átrakást végző mándoki World-Transit Kft.

A World-Transit Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében jutott mintegy 215 millió forintos uniós forráshoz, s az önerő hozzáadásával jelentős logisztikai kapacitásfejlesztést valósított meg a záhonyi kiemelt gazdaságfejlesztési övezetben.

A közelmultban átadott beruházásnak köszönhetően 3.700 négyzetméterrel nőtt a kft. raktározási kapacitása, így már közel 40 ezer négyzetméteren képesek tárolni a mándoki központba beérkező árukat. Emellett új iparvágányok, valamint egy speciális, széles nyomtávú vasúti járműmérleg-rendszer kiépítésével lehetőség nyílik mind a széles, mind a hagyományos nyomtávú vasúti kocsik mérlegelésére, valamint a nyomtávváltást szolgáló átrakásra, és az ezt követő raktározásra.

A Transit Group Logisztikai Központhoz tartozó, tíz állandó, és a mintegy száz alkalmi munkavállalót foglalkoztató World-Transit nettó éves árbevétele tavaly meghaladta 635 millió forintot.

Záhony térségében mintegy 37,5 milliárd forint értékű, hazai és uniós forrásokból megvalósuló, öt elemből álló komplex gazdaságfejlesztési program indult el. A logisztikai kis- és középvállalkozásokat fejlesztő program mellett nagyarányú infrastrukturális, vasúti és közúti fejlesztések zajlanak. A nagyprojektben 220 négyzetkilométernyi területen 50 ezer lakos és 16 település érintett közvetlenül. (Origo)

2010.11.12.