Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLogisztikai-raktárközpontot építtet a BPW-Hungária Szombathelyen

Kapcsolódó oldal:  Logisztikai-raktárközpontot építtet a BPW-Hungária Szombathelyen

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházással 10 ezer 500 négyzetméter alapterületű logisztikai-raktárközpontot építtet szombathelyi telephelyét bővítve BPW-Hungária Kft. (MTI)

Mondta Brumbauer József, a futóműveket, futómű alkatrészeket és agrár-gépipari termékeket gyártó társaság ügyvezető igazgatója kedden a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatása szerint a cég tulajdonosa - a BPW Hungária Kft. a németországi BPW-Bergische Achen KG leányvállalata - jóváhagyta az újabb szombathelyi nagyberuházást, amelynek előkészítése már megkezdődött: az új logisztikai és raktárcsarnokot a tervek szerint 2015-ben állíthatják majd üzembe.

Brumbauer József hangsúlyozta: cégüket is érzékenyen érintette a gazdasági válság, megrendeléseik jelentősen visszaestek, de igyekeztek megtartani dolgozóikat és a kiutat termékszerkezet megváltoztatásában keresték. A korábbi nagy sorozatú szériatermékekről egyedi, több élőmunkát igénylő, ugyanakkor nagyobb szaktudást, speciálisabb felkészültséget igénylő termékcsaládok gyártására tértek át.

A többféle termékhez viszont többféle alapanyagra és alkatrészre van szükség, amely viszont elengedhetetlenné tette a raktárkapacitás és a logisztikai szolgáltatások bővítését.

Szavai szerint, noha még mindig mintegy 20 százalékkal kevesebb futóművet állítanak elő mint a válság előtt, a foglalkoztatottak száma jelenleg meghaladja a válság előttit, s ma 1360 embernek adnak munkát.

Az igazgató ismertetése szerint a most elindult fejlesztés is azt mutatja, hogy a BPW továbbra is hosszú távra tervez Szombathelyen, éppen ezért szorgalmazták a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ létrehozását és vesznek részt aktívan annak munkájában is.

Brumbauer József rámutatott annak fontosságára, hogy Szombathelyen továbbra is rendelkezésre álljon a jól képzett munkaerő, éppen ezért kapcsolódtak be az elsők között gyakorlati képzőhelyként a középfokú oktatásba, létrehozva saját oktatóbázisukat, ahol minősített hegesztőket, CNC-forgácsolókat, mechatronikai műszerészeket képeznek.

Hozzátette: elsődleges fontosságúnak tartják, hogy Szombathelyen a felsőoktatásban haladéktalanul meginduljon a mérnökképzés is, hiszen cégüknek a jövőben egyre több jól képzett mérnökre lesz szüksége. (logsped)

További információk:2013.09.27.