Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLOGISZTÁR


Logisztikai Szolgáltató Központ, LSZK cégadatok,  új keresés>>>


Név:

Logisztár Kft

Teljes név:LOGISZTÁR Székesfehérvári Logisztikai Központ Tulajdonosi és Fejlesztő Kft
- Rail Cargo Terminál-BILK Zrt., Budapest


Elérhetőség:Nyulas Pál – ügyvezető igazgató
Telefon: +36-30-466-0940
Lantos Anita – üzemeltetési vezető
Telefon: +36-30-914-0263
E-mail:

logisztar@railcargo.com

Tevékenység:


- Vasúti rakodóterület biztosítása - Raktározás, tárolás
- Szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatás
- Rakománykezelés
- Egyéb információ-technológiai szolgáltatás vasúti szállításra
- Saját tulajdonú ingatlan adásvétele
- Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
 
Székesfehérvár KOMBISZTÁR daruavató ünnepség beszámolója

Tisztelettel köszöntöm Székesfehérvárott az Országos Logisztikai Hálózat egyik jelentős helyén a KOMBISZTÁR Székesfehérvári Kombiterminál Üzemeltető és Fejlesztő Kft részére épített villamos bakdaru üzembe helyezési ünnepségén: Warvasovszky Tihamér polgármestert, Eszes Gábort a GKM részéről, a logisztikai központot igénybevevőket, a szolgáltatókat, hatósági és egyéb résztvevőket, nem utolsósorban a kivitelezőket , és nagy tisztelettel a sajtó képviselőit.

A MÁV KOMBITERMINÁL Kft. a magyar vasúti konténer és RO-LA terminálokat üzemeltető társaság, a MÁV Cargo csoport tagja. Az országos hálózatán keresztül teljesen lefedi a magyar hálózati igényeket, mindezt teszi négy konténer terminálján, egy RO-LA terminálján, valamint tíz hazai terminálüzemeltetést és logisztikai szolgáltatásokat végző leányvállalatain keresztül.Leányvállalatokkal együtt évi mintegy 60.000 kamion vasúti fuvarozásában, valamint mintegy l2o.ooo konténer termináli kezelésében veszünk részt, e mellett 15.000 konténer belföldi vasúti fuvarozását végezzük el.

A portfoliónk egyik meghatározó eleme a Székesfehérvári Logisztikai Központban üzemelő KOMBISZTÁR Kft., melynek többségi tulajdonosa a MÁV KOMBITERMINÁL Kft. A terminál az elmúlt években dinamikusan fejlődött és eljutott egy olyan fejlődési pályára, hogy az általunk biztosított Belotti mobil konténeremelő rakodógépekkel már nem tudott gazdaságosan, a vevők igényeinek megfelelően továbbfejlődni.

Szerencsés tényezők tették lehetővé, hogy nem vált a terminál a dinamikus forgalomnövekedés gátjává, és ma egy kiváló paraméterekkel rendelkező valamennyi kombináltfuvarozási egység kezelésére alkalmas rakodógépet tudunk átadni a terminál, illetve elsősorban a vevők, megbízók részére.

Melyek ezek a tényezők:

- a BILK Kombiterminál megépítése után a Bp. Józsefvárosi terminálunkon fölössé vált egy villamos bakdaru, - a magyar állam a GKM-en keresztül 220.millió forintot biztosított, - a MÁV KOMBITERMINÁL Kft, további 80 millió forint ráfordítással tette lehetővé, hogy a bakdarut szétszereljük Bp. Józsefvárosban, leszállítsuk Székesfehérvárra, teljes gépészeti és villamos felújításban részesült a GYSEV és az Acélterv közreműködésével, új daruvágányokat építettünk, és korszerű áramvezetékes áramellátással a mai kornak megfelelő minőségi daru épült.

Mit is tud ez a daru?

- teherbírása: 35 tonna - fokozatmentes a daru haladóműve, macska haladóműve, emelőmű, és a forgatómű.
- A daru fülkéje hűtő-fűtő klímával ellátott,
- Energiaellátása az eredeti felcsévélt kábeles megoldás helyett pálya menti vezetékkel lett kiépítve.
- A darupálya hossza 300 méte
- A daru egy oldalon konzollal ellátott,
- A daru alatt egyidejűleg maximálisan két-három magasan, három illetve hat sorban lehet konténereket tárolni, összesen: 400 TEU mennyiségben.
- A daru mellett Belotti mobil konténer rakodógép is segíti a munkát, a daru hatósugarán kívüli rakodások, tárolások elvégzésére.
- Összességében 12000 m2 területet vált lehetővé a darus konténer tárolás és kezelés.Milyen szolgáltatásokat is végez a terminál?:

- Az országban egyedülálló módon gyakorlatilag 24 órában éjjel-nappal biztosítja az ügyfeleink kiszolgálását.
- Heti két irányvonat érkezése-indítása mellett egyedi konténerek fogadását és indítását is végezzük,
- Korszerű terminálüzemeltető informatikai rendszer segíti munkánkat,
- A szolgáltatások végzésében partnerünk: ICF/ illetve IC Hungaria Intermodal, MÁV Cargo, hajóstársaságok, közúti fuvarozó: Bányász Trans, Nijhof Wassink Kft.
- Legfőbb megrendelőink: Philips, Nijhof Wassink. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy a KOMBISZTÁR terminálját veszik igénybe, és remélem ez a fejlesztés meggyőzi Önöket, hogy a nagyobb forgalomnak és magasabb szolgáltatási igénynek is meg tud felelni Firnicz László ügyvezető és kiváló munkatársai.

Biztos vagyok abban, hogy Budapesten kívül a legnagyobb export-import konténerforgalmat lebonyolító terminál a megújult műszaki berendezésekkel magas színvonalon látja el a továbbiakban is a megbízók részére a szolgáltatásokat .

Nagy köszönet illeti a GKM-et , hogy biztosította a beruházás 2/3-át, lehetővé téve az ország egyik legdinamikusabb korszerű ipari övezetének kombináltfuvarozási szükségletének a kielégítését. Köszönet a kivitelezőknek az Acélterv és alvállalkozóínak, akik kiváló munkát végeztek. És köszönet a LOGISZTÁR Kft-nek és a városnak is!

Én pedig büszke vagyok, hogy részese lehetek a KOMBISZTÁR Kft. kiváló munkájának a segítésében a többi tulajdonossal egyetemben.

Örüljünk együtt, hogy a BILK KOMBITERMINÁL után most egy vidéki terminálon sikerült egy jelentős kombináltfuvarozási fejlesztést megvalósítani, és talán nem elhanyagolható, hogy ezzel a környezetünket is óvjuk egy kicsit!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

Kiss Gyula
Ügyvezető igazgató
MÁV KOMBITERMINÁL Kft
(Tranzit)

2006.09.21.