Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Liszt Ferenc Repülőtér lesz a Ferihegyből

Kapcsolódó oldal:  Liszt Ferenc Repülőtér lesz a Ferihegyből

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára mondott köszöntőbeszédet a budapesti repülőtér SkyCourt nevű új terminál épületének megnyitóján 2011. március 18-án. Az eseményen hivatalosan is bejelentette, hogy a Budapest Airport Ferihegy légikikötőnk neve, a jövőben Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz.

Völner Pál elmondta: "Az Országgyűlés és a reptér üzemeltetőjének egybehangzó döntése alapján ezzel a gesztussal is fejet hajtunk a világhírű zeneszerző és előadóművész előtt a Liszt-emlékévben." "Ez az elnevezés tudatosítani fogja a nagyvilágban, hogy Liszt magyar (vagy: magyar is) volt. Ez valóban fontos üzenet. De azt hiszem, hogy bármilyen lényeges tudnivaló is Európa számára, hogy Liszt Ferencet a magyarság adta a kultúrának, még ennél is fontosabb felismerés, hogy nekünk, magyaroknak megadatott egy európai, sőt univerzális nagyságot nemzetünk kebelén belül tudni, ahogyan ezt Liszt Ferenc korában volt szokás megfogalmazni." - hangzott el Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárnak, az átnevezés kezdeményezőjének a megnyitóra küldött üzenetében.

A kormány Liszt Ferenc születésének közelgő 200. évfordulója alkalmából javasolta, hogy a budapesti repülőtér a zeneszerző nevének felvételével állítson emléket minden idők egyik leghíresebb zongoraművésze, a XIX. század meghatározó romantikus komponistája számára. Az Országgyűlés a napokban határozott a névváltoztatásról, ennek megfelelően a fővárosi légikikötő teljes megnevezése a továbbiakban Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

A fejlesztést a kormány nevében üdvözlő Völner Pál köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az új terminál épület a tervezéstől a kivitelezésig magyar szakemberek, vállalkozások felkészültségét, tehetségét dicséri. A létesítmény az átadást követően mintegy 300-400 főnek biztosít munkalehetőséget.

A SkyCourt épületét 2011. március 27-én vehetik birtokba az utasok.

Átadásával ugrásszerűen javul az utasok és járatok kiszolgálásának színvonala. Egyebek mellett jelentősen csökken a beszállási idő, gyorsabban, gördülékenyebben intézhető a biztonsági ellenőrzés. (logsped)

További információk:2011.03.18.