Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLogisztikai központot létesített a Lidl

Kapcsolódó oldal:
  


A Lidl Logisztikai központot létesített a Les-hegy Ipari Parkban

A Lidl diszkontlánc harmadik - egyben legnagyobb - magyarországi logisztikai központja kezdi meg működését június elején. A német élelmiszerkereskedő cég Szigetszentmiklóson a Les-hegy Ipari Parkban húzta fel a 46 ezer négyzetméteres bázisát, amely a budapesti és a főváros környéki boltjait látja el áruval.

A hatalmas raktárkomplexumot tavaly áprilisban kezdték el építeni, és egy év alatt fogadókész állapotba hozták. Másfél hónappal ezelőtt már megkezdték a munkatársak felvételét, azóta folyamatosan érkeznek a céghez emberek, mára a létszám gyakorlatilag teljes, akár holnap el tudnának indulni.

- A bázison hetek óta gyakorolnak az alkalmazottak, hiszen naponta 1000-1500 raklapnyi áru fog ide beérkezni, ezeket rendszerezni kell, a saját rendszerükbe bevezetni, majd a kiadási oldalon újra kamionokra pakolni, és eljuttatni a boltokba - mondta el a Metropolnak Varga János üzemvezető. A raktárak feltöltése folyamatban van, ottjártunkkor épp az ásványvizes részleget töltötték fel, készülve a nyári kánikulai időszakokra.

A kamionoknak 124 kapu biztosítja a gyors rakodást, ennyit tudnának fogadni, de valószínűleg "csak" 80-100 kamion fordul meg majd itt naponta déli 12 óráig. A kiszállítást pedig további 10 kamion végzi majd, a cég ezzel a bázissal elérte azt, amit csak kevesen: aznapi rendeléseket tud teljesíteni. Tehát ha reggel nyolckor leadja az adott bolt a rendelést a központnak, délutánra tudják az árut szállítani.

Külön raktárrész van azoknak a termékeknek, amelyek alacsonyabb hőmérsékletet igényelnek - a csokoládék, kozmetikumok 16 fokos csarnokokban várnak a szállításra. Beljebb érve tovább csökken a hőmérséklet, a húsfélék, a zöldségek, a tejfélék már csak 2-4 fokra hűtött helyiségekben tárolhatók, a német cég nagyon komolyan veszi ezeket a szabályokat is. A legbelső hűtőházba belépve pedig szibériai hideg fogad minket, hiszen a mélyhűtött termékek számára itt akár -24-26 fokra is lehűtik a levegőt.

Külön polcrendszeren pihennek a non-food, vagyis a nem élelmiszer jellegű-termékek, ezek is fontos részét képviselik az áruházlánc termékskálájának. Sok raklapról le sem veszik a nagy tételben becsomagolt árut, hanem a targoncákkal egy az egyben pakolják fel a kamionokra, így érkeznek meg a boltokba is. A géppark teljesen új, a kilenc targonca (nyolcmillió forintos gépekről van szó!) és a négy gyorspakoló emelő segítségével naponta hatvanezer kartonnyi árut képesek összekészíteni és kamionra rakni.

A tárolásra vonatkozó szabályok is szigorúak, az anyavállalat folyamatosan ellenőriz, a vevők részére különösen fontosnak tartják garantálni az áru frissességét (Metropol)

Lidl Logisztikai Központ
2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út

További információk:
Lidl ügyfélszolgálat
Telefon: 06 80 020 534

2009.06.03.