Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Lego-Scaniák

Dennis Bosman legutóbbi makettjei között szerepel egy 212 centiméter hosszú, 1:13 méretarányú Scania R 500 mélyágyas nehézgép-szállító jármű félpótkocsival, amely nagyjából 15.000 - 20.000 Lego-kockából épült fel.

Dennis Bosman 12 éves volt, amikor elkezdett érdeklődni a tehergépkocsik iránt. 18 évesen már Legóból készítette el a járművek kicsinyített mását, miután felvette a kapcsolatot a gyártókkal és bekért tőlük műszaki rajzokat az alvázakról. Mindezek alapján feltételezhető, hogy Dennis rendelkezik mérnöki szaktudással, de ténylegesen a távközlési iparágban dolgozik pénzügyi területen. A Lego csak a hobbija.

"Nincs mély kapcsolatom egyik gyártóval, annak képviseletével sem, de mégis a modelljeim nagyjából fele Scania. Több dolog következtében alakult ez így: egyrészt a moduláris rendszer, másrészt a Scania különleges hangulata, harmadrészt a V8 miatt." Dennis Bosman természetesen jelentős mennyiségű Lego-kockával rendelkezik és folyamatosan bővíti készletét.Azonban ahhoz, hogy valakiből sikeres Lego-makett építő legyen, bizonyos szintű technikai tudás elengedhetetlen, vagyis egészen pontosan annak átlátása, hogy a műszaki rajzokat hogyan lehet valóságos elemekké transzformálni. "Ugyanakkor bizonyos mértékű kreativitásra is szükség van a rendelkezésre álló kockák felhasználása terén." - tette hozzá Bosman. Dennis soha nem változtatja meg az építőelemeket, nem fúrja meg őket vagy nem vág le belőlük. Inkább a másik irányból "csal" egy kicsit, például a járművek tengelytávját a Lego által adott lehetőségekhez igazítja.Az R 500-as Scania vontató és a hozzá kapcsolt pótkocsi elkészítése nagyjából két évet vett igénybe, amiből a pótkocsi összeállítása volt az időigényesebb feladat.
(logsped)

2014.03.17.