Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébLakástakarék

Kapcsolódó oldal:  Fontos  

Már egymillió lakáskassza szerződés

Több mint harmadával nőtt a Fundamenta-Lakáskassza szerződéses összege 2006-ban, és elérte a 742 milliárd forintot - áll a lakás-takarékpénztár MTI-hez eljuttatott közleményében. Az OTP Lakás-takarékpénztártól kapott tájékoztatás szerint náluk 20 százalékkal, 582 milliárdra emelkedett a szerződéses összeg egy év alatt.

December végén született meg az a szerződés, amellyel a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által kötött szerződések száma elérte az egymillió darabot. A jelenlegi szerződések száma ettől kevesebb, mivel - a Fundamenta becslése szerint - az OTP Lakás-takarékpénztárral együtt teszi ki az élő szerződések száma az egymilliót. (Az OTP-s cég 565 ezerben adta meg az MTI-nek az élő szerződések számát.)

Érdekességként: a Fundamenta-Lakáskassza egymilliomodik ügyfele 22 éves, és két lakás-takarékpénztári szerződést kötött, egyikben ő maga, a másikban édesanyja a kedvezményezett. A két darab, egyenként 5,26 millió forint összegű szerződéssel, valamint egy ezekhez kapcsolódó banki hitel segítségével vásárolja meg első lakását.

Az összes lakáshitel összehasonlítása

A lakás-takarékpénztárakkal az ügyfelek az úgynevezett szerződéses összegre kötnek megállapodást. Ebben szerepel az ügyfelek megtakarítása, az erre fizetett állami támogatás (ez a havi 20 ezer forint feletti megtakarításra már nem jár), valamint a kamatok.

A szerződéses összeg 2006 év végére 741,88 milliárd forintra növekedett a Fundamenta-Lakáskasszánál, ez a 2005 végi adathoz képest 36,5 százalékos, a 2004. évi bázishoz viszonyítva pedig 86,8 százalékos növekedés. Az OTP Lakás-takarékpénztár múlt év végi szerződéses összege 582,5 milliárd forint volt, ami 20 százalékkal több a 2005. évi értéknél (PB)

2007.01.19
Online lakástakarék-kassza Magyarországon

A T-Online Magyarország és a Fundamenta - Lakáskassza között létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek lakás-előtakarékossági szolgáltatást nyújtanak az internet-szolgáltató által üzemeltett Origo portálon keresztül.

Az internet térhódítása magával hozza azon szolgáltatások megjelenését a világhálón, amelyek az életünk könnyebbé tételét szolgálják. Egyre többen ismerik fel, hogy az online szolgáltatások a jövő üzletágai lehetnek." - mondta Simó György, a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

"Reményeink szerint sok internetező figyelmét felkelti ez az új online szolgáltatás, s mind többen választják majd a szerződéskötés ezen módját. Az év végéig mintegy ezer szerződés megkötésére számítunk" - tette hozzá Dr. Gergely Károly, a Fundamenta - Lakáskassza Rt. elnök-vezérigazgatója - "Az internetes oldalon mind a négy futamidejű Fundamenta módozat elérhető, melyek befektetési szempontból is előnyösek, mert a magas állami támogatás és a Fundamenta által fizetett kamat jó hozamot biztosítanak a befizetésekre."

A szolgáltatás előnye, hogy a portál lakáskassza oldalán a leendő ügyfelek az interneten keresztül megtervezhetik, hogyan finanszírozzák lakásukkal kapcsolatos terveiket, és 10 perc alatt megköthetik lakástakarék-szerződésüket. Az online igénylés menüpontra kattintva először kalkulátor segítségével kiszámolhatják, mely módozat felel meg nekik, majd egy elektronikus adatlapot kell kitölteniük. Az igénylést a számlanyitási díj befizetése követi, amelyet háromféleképpen tehetnek meg: bankkártyával elektronikus formában, átutalási megbízással vagy futár útján. Az ügyfélnek a szerződés aláírása miatt nem kell felkeresnie a pénzintézetet, a kitöltött és kinyomtatott szerződést előre egyeztetett időpontban egy futár kiszállítja a részére.

A lakás-előtakarékosság az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amelyet mindenki - kor, családi állapot, jövedelem megkötöttség nélkül - igénybe vehet. A partnerek az online szolgáltatás indításával az internetezők egyre szélesebb táborát, közülük is elsősorban a városi és fővárosi fiatalokat, középkorúakat kívánják elérni. A konstrukció mindazok számára előnyös, akik számára egyszerűbb, praktikusabb, más szóval kényelmesebb és gyorsabb az internet segítségével intézni a pénzügyeiket. (TM)

2006.05.07
Lakástakarék vagy bankhitel

Egyre népszerűbbek a piacon a lakástakarék szerződések, legalábbis ezt állítják az üzletben érintettek. A konstrukció mellett szól, hogy az igénylők nagy része megkapja a hitelt és viszonylag magas hozamot lehet elérni. Bár a kereskedelemi bankok nagy előnye, hogy magasabb összeget is hajlandóak kölcsönözni, a lakástakarék szerződést kötők jobban ki tudják használni az állami támogatás lehetőségeit.

2006.04.27.