Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  



Lakás-előtakarékosság változás 2011

A kormány a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról szóló rendeletének módosításával megerősítette azokat a lakás-takarékpénztári törvényi előírásokat, amelyek kimondják, mikor nem kell visszafizetni az állami támogatást.

A kormány a Magyar Közlönyben egy 26 oldalas rendeletben módosítja több pénzügyi tárgyú rendeletét. Ezek egyike a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról szóló jogszabály, amely szorosan kötődik a lakás-takarékpénztári törvényhez. Miután ez utóbbi egyes részei az idei módosításssal átszámozódtak, ezt át kellett vezetni a kormányrendeleten is. Ezek azonban csak technikai változások.

Így nem változott az a szabály, hogy aki a lakás-takarékpénztárban 8 évig takarékoskodott, megtarthatja az addig kapott állami támogatást akkor is, ha a megtakarítását nem lakás-célra használja fel.

Hasonlóan nem kell visszafizetni az állami támogatást annak, aki 4 évig takarékoskodott a pénztárban, és nem lakás célra veszi igénybe az összegyűlt pénzt, amennyiben a takarékoskodó vagy a házastársa meghal, megrokkan, illetve a takarékoskodó több mint egy éve munkanélküli. (MR)

További információk:



2010.12.29.