Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A lakás-árverezési moratórium meghosszabbítva

Kapcsolódó oldal:  A lakás-árverezési moratórium meghosszabbítva

A kormány meghosszabbította 2011 április 15-ig a lakás-árverezési moratórium idejét. Nagy Anna, a kabinet szóvivője szerint az addig hátralévő három hónapban a kormány olyan megoldást dolgoz ki, amely hosszabb távon is segítség az érintetteknek. A kilakoltatási tilalom szintén április közepéig érvényes

Meghosszabbította a kormány a lakás-árverezési moratóriumot április 15-ig - közölte Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet kétnapos ülését követően.

Nagy Anna emlékeztetett, a kilakoltatási moratórium is április közepéig van érvényben.

A lakásárverési moratórium év végével járt volna le, a kormány azonban úgy döntött, április 15-ig meghosszabbítja az intézkedést, és az addig hátralévő három hónapban kidolgoznak egy olyan konstrukciót, amely hosszabb távon is segítség az embereknek - mondta a kormányszóvivő.

A kabinet egy tavaly nyári rendeletével hosszabbította meg az árverezési moratóriumot az év végéig. Rögzítette, hogy "a kötelezett által lakott lakóingatlan (...) 2010. december 31-éig nem értékesíthető, árverési hirdetmény csak ezen időpontot követően tehető közzé".

Orbán Viktor kormányfő korábban - tavaly júniusban, az első gazdasági akcióterv részeként - nemzeti eszközkezelő társaság létrehozását jelentette be, hogy a bedőlt hitelek miatt a lakások ne kerüljenek ki a korábbi tulajdonosok kezéből. Az erről szóló törvényjavaslat benyújtását őszre ígérték.

A miniszterelnök az eszközkezelő létrejöttének időpontját firtató felvetésre 2010 végén a köztelevízióban úgy fogalmazott: "amint a hitelességünk tovább javul az év első negyedében". Tervei szerint 2011 első negyedévében jelentős államadósság-csökkentést hajtanak végre, akkor szerinte átmenetileg meg fog nőni a bizalom Magyarország iránt, majd rövidesen ismét államadósság-csökkentést kell végrehajtani, és akkor eljöhet az eszközkelező felállításának pillanata.

Az biztos, hogy kilakoltatás nem lesz Magyarországon; senki nem találhatja magát a szabad ég alatt azért, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét - jelentette ki Nagy Anna kormányszóvivő. (MR)

2011.01.04.