Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Mától külföldieknek is jár a kedvezményes lakáshitel

Mától az uniós szabályok következtében már a külföldi állampolgárok is igénybe vehetik a kedvezményes lakáshitelt - írja a Magyar Nemzet. A lakásfinanszírozás feltételeit módosító kormányrendelet ma lép életbe.

Ebben jelenik meg az a változás, hogy a hazánkban dolgozó, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi személyeknek is jár a támogatás.

Erre azonban csak munkaviszonyuk fenntartása mellett jogosultak, vagyis minden év január utolsó napjáig igazolniuk kell meglévő munkaviszonyukat. Amennyiben állásuk megszűnik és hat hónapon belül nem szereznek másikat, akkor vissza kell fizetniük a szocpol és a visszaigényelt áfa időarányos részét, kivéve, ha a vásárlás vagy építés időpontjától eltelt tíz év.

Amennyiben a hitelt felvevő egy évtizeden belül ismét dolgozni kezd, akkor az újabb munkaviszony idejére járó támogatást kaphatja meg. A megelőlegezett, ám még a vállalt gyermekek meg nem születése előtti időszakban is él a hat hónapos, kedvezményes szabály, s a szocpolt ennek alapján kell visszafizetni, vagy pedig az összeg piaci kamatozású hitellé válhat. (TF)
(logsped)

2004.09.07.