Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

A kötelező biztosítás, kgfb 2012 -es díjak nyilvánosak

Kapcsolódó oldal:  A kötelező biztosítás, kgfb 2012 -es díjak nyilvánosak

2011 október 30-tól nyilvános a az összes biztosító 2012-es díjtarifája. Új szereplő a piacon a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító.

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. mejelenésével bővül a biztosítási piac és a biztosítások díja tovább fog csökkenni, 15-20%, egyes esetekben 30-50%.

Az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díj 30 százalékának összegével megegyező baleseti adó nem épült be a biztosítási díjakba. Egyelőre e jogszabály csupán tervezet, annak végső formája még nem ismeretes. Bár a díjakba nem épült be a baleseti adó, ez nem jelenti azt, hogy azt nem kell majd megfizetni. Ha megjelenik a jogszabály és így ismertté válik a törvény végső szövege, a biztosítók az adót, annak mértékét külön sorban, a díjtól elkülönítve szerepeltetik majd az értesítőkön - hangsúlyozzák a MABISZ szakemberei.

A 2010. január elsejétől hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási törvény alapján a kgfb szerződések évfordulója a törvény hatálybalépését követően megkötött szerződések esetében már nem a naptári év, hanem a biztosítás megkötésének napja.

Azok a járműtulajdonosok, akik a jelenlegi biztosításuknál kedvezőbb kötelező gépjármű- felelősségbiztosítást (kgfb) találnak és januári évfordulós a szerződésük, 2011 december 1-jéig mondhatják fel biztosításukat, majd az év végéig köthetik meg az újat. (logsped)

További információk:2011.10.30.