Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA kormány meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot

Kapcsolódó oldal:  A kormány meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot

A moratórium mindaddig érvényben marad, amíg a devizahitel-adósok ügyét végleg nem rendezi a jogszabály.. (MTI)

A kabinet szerdai ülésén úgy döntött, meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig - közölte a kormányszóvivő szerdán.

Giró-Szász András az MTI kérdésére adott tájékoztatásában hozzátette, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos javaslatát az Országgyűlés elé terjeszti.

A parlament tavaly novemberben döntött arról, hogy április 30-ig meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot.

Korábban

Elfogadható megoldásnak tartja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, hogy a kilakoltatási tilalom tovább tartson - mondta a szervezet elnökségi titkára, Schmidt Zoltán a Magyar Nemzetnek. A lap úgy tudja, hogy a szaktárca már elemzi a feltételeket. A kamara szerint a moratórium mindaddig érvényben maradhatna, amíg a devizahitel-adósok ügyét végleg nem rendezi a jogszabály - írja szerdai cikkében az újság.

A mostani rendelkezések értelmében május elseje és november utolsó napja között végrehajthatók a kilakoltatások. Mivel az előírások módosításáról egyelőre még nem született döntés, a végrehajtók a következő héttől hozzáláthatnak a jogerős végzések teljesítéséhez.

Az elnökségi titkár elmondta: az eljárások többségénél a követelés nem éri el a százezer forintot, és a tartozások rendszerint közüzemidíj-elmaradás vagy kiegyenlítetlen telefonszámla, parkolási díj miatt halmozódnak fel.

A devizahitelekhez kapcsolódó ügyek rendszerint az összes végrehajtás nagyjából 1 százalékát teszik ki. Tavaly az összes eljárás körülbelül 0,09 százalékánál - 400-500 esetben - vált elkerülhetetlenné a kilakoltatás - ismertette. (logsped)

2014.04.24.