Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébKőbánya-Kispesti buszvégállomás új helyre költözött

Kapcsolódó oldal:  Kőbánya-Kispesti buszvégállomás új helyre költözött

Az eredeti terveknek megfelelően, 2010-re teljesen átépül az elavult KÖKI intermodális csomópont. A KÖKI Terminál beruházója a projekt részeként megvalósuló közösségi fejlesztések között vállalta egy teljesen új, fedett autóbusz-pályaudvar felépítését is. Az építkezés előkészítése miatt a hétvégétől átmenetileg új helyre költözött az erre közlekedő BKV-buszok végállomása.

Légrádi Petra, az R-Co Ingatlanforgalmazó Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója elmondta: A KÖKI Terminál építése miatt vasárnaptól, vagyis december 28-ától új helyen, a Ferihegyi út mellett található eddigi P+R parkoló helyén működik tovább a KÖKI autóbusz-végállomás, ide került át ideiglenesen több mint egy tucat buszjárat megállója.

A KÖKI-ről induló, és ide érkező BKV-buszok számára a terület adottságainak megfelelően, jól megközelíthető ideiglenes végállomást alakított ki itt a beruházó, miután a P+R parkoló nemrég átköltözött új, szintén ideiglenes helyére, a Ferihegyi út túloldalára. Az ideiglenes végállomásról az utazók könnyen, kevés gyaloglással érhetik el a többi járművet, a metrót és a szintén a közelből induló Volán-buszokat.

A kommunikációs igazgató hozzátette: Az új épületegyüttes építése miatt átmenetileg új helyre kell költöznie a végállomásnak, ami az első napokban szokatlan lehet a rendszeresen erre közlekedőknek. A BKV és a beruházó ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy ez az átállás a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon az utazók számára.

Légrádi Petra kiemelte: A részletes forgalomtechnikai és menetrendi változásokról a BKV és a KÖKI Terminál beruházója szórólapok segítségével folyamatosan tájékoztatja az erre közlekedőket, és az utasok figyelmét a BKV buszvezetői is minden vonalon felhívják az ideiglenes változásokra. Légrádi Petra elmondta: A beruházás eredményeként az intermodális csomópont teljesen megújul. A KÖKI Terminál beruházója által vállalt közösségi fejlesztések részeként az átépített metróállomásról érkező utazókat egy új, a metró peronjával párhuzamosan elhelyezkedő, fedett autóbusz-végállomás fogadja majd a KÖKI-n. Ez az új pályaudvar az eredeti ütemtervnek megfelelően, 2010-től fogadja majd az utasokat. Az új végállomás építésével egy időben pedig az ideiglenesen áthelyezett P+R parkoló is visszakerül eredeti helyére.

Újjászülető KÖKIA KÖKI Terminál beruházás keretében a jelentős közlekedési fejlesztések mellett kétszintes bevásárló-, és szórakoztatóközpont épül, amelyben több mint 200 üzlet kap majd helyet. Épül egy új barkácsáruház, de lesznek irodahelységek, ügyfélszolgálatok, éttermek, kávézók és egyéb szórakoztató egységek is. A metróállomás két új gyalogos híddal is bővül, ami azt jelenti, hogy az utasok a jövőben egyszerűbben és kényelmesebben, rendezett körülmények között és főleg kevesebb gyaloglással tudnak majd átszállni egyik járműről a másikra. A megújult KÖKI intermodális csomópont területén könnyebbé válik a mozgásukban korlátozott utazók közlekedése is, hiszen az akadálymentesség jegyében több lift is épül.A beruházás jelenleg is az előzetes ütemtervnek megfelelően halad, a területen végéhez ért az alapozás szakasza, és megkezdődött az új épületkomplexum szerkezeti munkáinak előkészítése. (logsped)

További információk:

Szorólap térképpel  

2008.12.31.