Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kistelek és Térsége Ipari Parkhoz út

Kapcsolódó oldal:  Kistelek és Térsége Ipari Parkhoz út épül

Az út megépítése elengedhetetlenné vált, hiszen az ipari parkban megjelenő vállalkozások fokozott teher- és személygépkocsi-forgalmat bonyolítanak majd le.

A Dél-Alföldi Operatív Program keretében Kistelek önkormányzata 2008 decemberében pályázatot nyújtott be az Ipari park út kiépítésére.

Az elbírálását követően közel 130 millió forint támogatásban részesült, amely a teljes útépítés 80 százalékát biztosítja. A projekt során a teljesen zöldmezős, földutakkal ellátott belterületi Kistelek és Térsége Ipari Parkot – a volt vásárteret – tárják fel októberig. A 7 méter széles, kamionos terhelésű út a Kiskunmajsát és Ópusztaszert összekötő közúthoz csatlakozik, és a fejlesztés előtt álló szennyvíztelepnél végződik. A tervek szerint ez a beruházás egy Kistelek városát dél-délkelet irányban elkerülő út első üteme, amely a feltáró út folytatásában a "régi ötös" főútra csatlakozik, majd az Ópusztaszer–Kiskunmajsa útra köt vissza.

Az út megépítése elengedhetetlenné vált, hiszen az ipari parkban megjelenő vállalkozások fokozott teher- és személygépkocsi-forgalmat bonyolítanak majd le. Az M5-ös autópálya felé történő közvetlen közútcsatlakozás eredményeként csökkenhet a város forgalma, valamint annak levegő-, zajterhelése. (logsped)

További információk:2010.08.25.