Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébHódmezővásárhelyi Ipari Park

Kapcsolódó oldal:  Kinőtte a területét a Hódmezővásárhelyi Ipari Park

Kinőtte a területét a Hódmezővásárhelyi Ipari Park, amelyben jelenleg 42 vállalkozás működik. A parkot délkeleti irányban továbbfejlesztik.

Kinőtte a területét a várostól délkeletre, a maroslelei és szikáncsi út között húzódó, mintegy 110 hektáros Hód-Ipari Park, amelyben az utóbbi években több százmillió forint értékben végeztek fejlesztéseket. Legutóbb 650 millió forint értékben építette meg pályázati támogatással a város a 47-es főutat a parkkal összekötő 3,5 kilométer hosszú utat. A tehermentesítéssel az újvárosiak, a kertvárosiak és a Hódtóban élők is nyertesei a beruházásnak.

- Ha valaki szeretne még betelepülni ide, annak szorítunk helyet, de már csak 5–6 hektárunk maradt szabadon - mondta Antalóczy Péter, az ipari park részegységvezetője. Hozzátette, a park délkeleti irányba való bővítését már tervezi a város.

- Átlagosan 9000 négyzetméter nagyságú, külön helyrajzi számmal rendelkező, ipari övezetté nyilvánított telkeket alakítottunk ki, de az igényeknek megfelelően rugalmasan változtattunk a méreten - tette hozzá Antalóczy.

A telkek mindegyike rendelkezik közművekkel, azaz villannyal, vízzel, gázzal és szennyvízcsatornával, s valamennyi aszfaltozott úton közelíthető meg. 540 millió forintból ipari vágányt is kialakítanak, amely jelenleg műszaki előkészítés alatt áll. Ez nem csupán a jövőre itt épülő bioüzem igényeit szolgálja majd ki. (DM)

További információk:2009.11.29.