Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Kiírták az Agóra pályázatot többfunkciós közösségi központok kialakítására

Másfél milliárd forintos kerettel meghirdették az Agóra pályázatot többfunkciós közösségi központok kialakítására a húszezer lakosúnál népesebb városok önkormányzatai számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja a térségi vonzáskörzettel bíró városok többfunkciós művelődési központjainak fejlesztése. A konstrukció keretében az intézmény infrastrukturális feltételeinek megteremtése, kialakítása támogatható, az elnyerhető támogatás összege pályázónként 350-685 millió forint. A pályázat benyújtási határideje február 27.

A tájékoztatás szerint ezek az intézmények fontos szerepet töltenek be a közösségi művelődésben, a tanórán kívüli, illetve az egész életen át tartó tanulásban, emellett számos programmal, rendezvénnyel is várják az érdeklődőket.

Az eddigi három Agóra pályázat 14 nyertes projektje közül kilencet már átadtak - Szegeden, Győrben, Tatabányán, Szekszárdon, Kaposváron, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Debrecenben és Szolnokon -, további öt pedig folyamatban van (Szombathelyen, Kecskeméten, Veszprémben, Miskolcon és Nyíregyházán).
(logsped)

2015.02.08.