Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Két új csarnokkal bővült a Bonyhádi Ipari Park

Egy 2000 m2-es és egy 4000 m2-es csarnokkal bővült a Bonyhádi Ipari Park. (Bonyhád)

A nagyobb csarnokba a prémium kategóriás német autókba bőrbevonatú beltéri alkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft., a kisebb csarnokba a szintén autóalkatrész-gyártással foglalkozó Treitz és Társa Bt. költözik.

Köszöntő beszédében Filóné Ferencz Ibolya polgármester elmondta, hogy ez év március 27-én Németh Lászlóné miniszter asszonnyal közösen tették le az épületek alapkövét. Az üzemcsarnokok alig több mint nyolc hónap alatt felépültek és a munkahelyek megtartása mellett új munkahelyek is létesülnek majd.

Az önkormányzat érdekében fontos ez a beruházás, hiszen a helyi adóbevételek, így a közjót szolgáló költségvetési források bővítését is szolgálja.

A polgármester köszönetet mondott az Ipari Park létrehozásában és bővítésében szerepet vállaló cégek vezetőinek és munkatársainak: a Schäfer-Oesterle Kft.-nek, a Treitz és Társa Bt.-nek, az ADV-ECO Kft.-nek, valamint a Bonycom NKft.-nek.

Köszönetet mondott a kormányzatnak a támogatásért, a fő-, illetve alvállakozóknak a kivitelezéstért, a gesztor Völgység Ipari Park Nonprofit NKft. ügyvezetőjének Futár Rajmundnak, a Bonyhádi Közös Hivatal részéről a jogi háttér megteremtéséért dr. Glöckler Ferencnek.

Az Ipari Park bővítése 947 337 812 Ft-ba került, melyből 473 668 906 Ft pályázati pénz, 218 millió Ft a Magyar Fejlesztési Bank hitele, az önerő mértéke 250 millió forint. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a város volt polgármestereként mindig fontos feladatának tartotta, hogy sikerüljön véghezvinni az ipari park bővítését. Beszéde végén bejelentette, hogy a Schäfer-Oesterle Kft. további bővítést, egy 3000 m2-es csarnok építését tervezi.

Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár örömét fejezte ki, hiszen - mint mondta -mindig nagyszerű érzés, ha egy terv megvalósul és az ember a kezdeményezés különböző szakaszainak is részese lehet.
(logsped)

További információk:
2014.12.21.