Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Kényelmes közműátírás és adatváltozás-bejelentés

A változásbejelentő.hu bárhol és bármikor lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést, egyidejűleg több szolgáltató felé is. (DeltaRegister)

A sok kellemetlenséggel járó helyzeten segít a változásbejelentő.hu új szolgáltatása, amely egyszerűsíti, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az ügyintézést. A felhasználóbarát online felületen a regisztrált ügyfelek teljesen elektronikus formában intézhetik a velük szerződésben álló szolgáltatókkal a szerződésükben rögzített, illetve az egyéb személyes vagy elérhetőségi adataikban bekövetkezett változásokat. A 2015 januárja óta tartó fejlesztéssel kidolgozott intelligens űrlapkitöltő alkalmazás jelenleg a közműszolgáltatói ügyintézést teszi lehetővé, a szolgáltatói lista az egész országra kiterjed.

A hiánypótló alkalmazás azoknak ajánlott, akik nem tudnak és nem is akarnak a bonyolult nyomtatványok kitöltésével bajlódni, nincs idejük az elhúzódó személyes vagy postai ügyintézésre, se kedvük a sorban állásra. A rendszerben minden adatot csak egyszer kell megadni, az egyes szolgáltatók által kért nyomtatványok pedig egyszerűen kitölthetők és elektronikusan beküldhetők. Az adatváltozásokat a nap 24 órájában, otthonról, akár okostelefonról vagy tabletről is be lehet jelenteni.

"Több napot és rengeteg energiát spóroltam meg a szolgáltatás használatával, minden ismerősömnek szívesen ajánlom!" - írta egy tesztelésben résztvevő ügyfél.

A visszajelzések szerint a rendszeren keresztül intézett ügyek gyorsan, akár napokon belül is, de átlagos esetben is a szolgáltatók részére jogszabály által előírt határidő előtt lezárulnak.

A változásbejelentő.hu-t magánszemélyek és cégek egyaránt igénybe vehetik ügyeik intézésére. A szolgáltatás kiválóan használható költözés utáni közműátíráshoz, házasságkötés vagy válás utáni névváltoztatás bejelentésére, cégek székhelye vagy telephelye megváltozásának, cégneve módosításának bejelentésre.

Az alkalmazás segítségével az adatváltozásokat olyan közüzemi szolgáltatóknál lehet bejelenteni, mint a díjbeszedők, gázszolgáltatók, hulladékkezelők, kéményseprő-ipari közszolgáltatók, távhőszolgáltatók, villamosenergia-szolgáltatók, továbbá víz- és csatornaszolgáltatók. Országszerte közel száz közműcéggel jött már létre kapcsolat. Emellett folyamatos zajlik az elérhető szolgáltatói kör bővítése.
(logsped)

További információk:2015.11.19.