Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébA Jet2.com leedsi járata leszállt Budapesten

Kapcsolódó oldal:  A Jet2.com leedsi járata leszállt Budapesten

Új járatot indított a Jet2.com diszkont légitársaság Budapest és az angliai Leeds város között, a "Budapest" nevű Boeing 737-300 típusú repülőgép csütörtökön szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t.

A közlemény ismerteti: a Jet2.com gépei ezentúl heti kétszer, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg Budapest és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között.

A közlemény emlékeztet: a leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, tavaly tavasz óta pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat.

 Jet2.com
Kép: Mészáros Balázs


A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködésével beinduló Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik, és legalább 25 ezer új vendégéjszakát hozhat a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára.

A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik regionális központja, London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. Emellett jelentős a helyi idegenforgalma is: Leeds-et évente mintegy másfél millió turista keresi fel. (logsped)

2012.03.30.