Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébJelentősen nőtt a RoLa vonatok kihasználtsága Ausztriában

Kapcsolódó oldal:  Jelentősen nőtt a RoLa vonatok kihasználtsága Ausztriában

Jól alakult a kamionok vasúti szállítása Ausztriában az év első felében. A Rollende Landstraße (RoLa), összesen 74 ezer teherautót szállított 2014 júliusáig. (kamionhirek)

Ausztriában a vasúti közlekedés kétszer akkora növekedést könyvelhet el, mint a közúti. A tavalyi évhez képest majd 9 ezerrel több kamion utazott a vagonokon, ez összességében 13,3%-os növekedést jelent egy éven belül.A vasúti szerelvények ennek köszönhetően 83,3%-os kihasználtsággal közlekedtek, ez pedig 2013-hoz képest 7%-os pluszt jelent az év első felében.

Az EU évek óta törekszik a vasúti teherfuvarozás fejlesztésére. Jelen esetben azonban nem arról van szó, hogy inkább vonattal utaznának a kamionok, sokkal inkább arról, hogy ennyivel nőtt a közúti fuvarozás mértéke. Ennek következtében, arányában többen használják a vonatokat is, azonban ez értelemszerűen nem javít a környezet terheltségén.

Éppen ezért az osztrák közlekedési minisztérium a Rail Cargo Austria-val közösen még több regionális tiltást tervez kivitelezni a jövőben.
(logsped)

2014.08.05.