Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Kapcsolódó oldal:  Jelentős bővülésre számít a bonyhádi Schãfer-Oesterle Kft.

Jelentős termelésbővülésre és árbevétel-növekedésre számít idén az autóipari beszállító bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft., amely a tavaly bővített ipari parkban folytatja tevékenységét. (MTI)

Frei István ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a korábban a százszázalékos tulajdonos, német Schäfer-Oesterle GmbH-nak bérmunkát végző kft. működését jelentősen átalakítják, az anyavállalat a sorozatgyártást fokozatosan Bonyhádra tervezi telepíteni.

A kft. bőrbevonatú beltéri alkatrészeket - többek közt sebességváltó- és kormányburkolatot, ajtókárpitot, oszlopbevonatot - állít elő; ehhez az német vállalatcsoporttól a leginkább költségérzékenynek tekintett bőrszabászatot Bonyhádon végzik majd. Az eddig "második lépcsős" beszállító cég termékei között először lesz olyan, amellyel közvetlenül szerelnek fel prémiumkategóriás gépkocsikat - jegyezte meg.

A cég, amely a 2014. decemberben bővített bonyhádi ipari parkban lévő új, 4000 négyzetméteres üzemben működik, de korábbi, 2000 négyzetméteres bérelt telepét is megtartotta, tavaly 25 munkavállalóval bővítette 101 fős átlagos statisztikai létszámát. A cégvezető közlése szerint idén további 25 -tel nő a dolgozók száma, néhány éven belül 250 embert terveznek foglalkoztatni.

A 2005 óta működő társaság tavaly a 2013-as 511 millió forintot jelentősen meghaladó árbevételt, és a korábbi év 85 millió forintos veszteségéhez képest számottevő eredményt ért el - mondta az ügyvezető igazgató.
(logsped)

További információk:2015.03.08.