Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébInnoRail 2013 nemzetközi konferencia Budapesten

Kapcsolódó oldal:  InnoRail 2013 nemzetközi konferencia Budapesten

InnoRail 2013 címmel nemzetközi konferenciát tartanak október 28-30. között Budapesten a vasúti közlekedés jövőjéről.

A szervezők tájékoztatása szerint a továbbiakban kétévente rendezik meg a gyakorlatorientált szakmai konferenciát azzal a céllal, hogy fórumot teremtsenek a vasúti infrastruktúra szakterületei közötti eszmecserére, a gyakorlati kérdések megvitatására, az innovatív fejlesztések bemutatására.

Az InnoRail 2013 konferencián 40 külföldi és magyar vasúti szakember tart előadást.

A fórum témái érintik a közlekedéspolitikai irányokat, a vasúti infrastruktúra fejlesztésének stratégiáját, a szabályozási környezetet, a kapcsolódó gazdasági kérdéseket, az energiaellátást, valamint a biztonsági kérdéseket.

A konferencián képviselteti magát többek között a Magyar Államvasutak, az ÖBB osztrák vasúttársaság, az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatósága, az International Union of Railways (UIC), az Association of the European Rail Industry (UNIFE), az European Railway Agency (ERA), valamint több vasúti technológia gyártásában élen járó társaság.

A szervezők közlése szerint a vasúti közlekedés jelenléte Európában hagyományosan erős, volumene az Európai Unióban a válság bekövetkezéséig folyamatosan növekedett: míg 1995-ben az árufuvarozás terén 386 milliárd tonnakilométert és a személyszállításban 350 milliárd utaskilométert regisztráltak, addig 2008-ra ezek az értékek 440, illetve 411 milliárdra módosultak, ami 14, illetve 17 százalékos bővülésnek felel meg. A válságban a várakozásoknak megfelelően mind az árufuvarozás, mind a személyszállítás volumenei csökkentek, de ezek a 2009-es évet követő időszakban ismét növekedésnek indultak. (logsped)

2013.07.27.