Logisztika
     Spedició, Fuvarozás
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódó területek
     Közlekedés
     Információs társadal.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     Egyéb

Innonet

Kapcsolódó oldal:  Innonet: Autóipari technológiai kompetencia központ a Győri Ipari Parkban

Autóipari technológiai kompetencia központ létesítésére az Innonet 400 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán a Győri Ipari Parkban

Az Innonet Nonprofit Kft. 1997-ben alakult azért, hogy az Innovációs és Technológiai Központnak megfelelő szervezeti keretet és támogatást biztosítson. A központ eredményesen működik, s hamarosan jelentősen növekedhet – erről tartottak tájékoztatót a nonprofit kft. tulajdonosai: a győri önkormányzatot Simon Róbert Balázs, a megyei kereskedelmi és iparkamarát Miklósy Lajos, az Universitas-Győr Alapítványt Halbritter Mátyás, a Magyar Innovációs Szövetséget dr. Antos László képviselte.

Elmondták, hamarosan Autóipari Technológia Kompetencia Központtal bővül az Innonet. A létesítmény feladata lesz, hogy erősítse az együttműködést a tudomány és a gazdaság között, és elősegítse a kutatás-fejlesztési eredmények átültetését a gyakorlatba. Ez egy nagyobb program, a Technonet projekt első üteme lesz.

Az Innonet 400 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli ROP pályázatán. Ebből valósul meg a program infrastrukturális része: 5200 m2 területen, 2300 m2 szintfelületen irodák, műhelyek, tárgyalók, raktárak, közös kiszolgálóhelyiségek készülnek el. A kiviteli munkák várhatóan 2010. tavaszán kezdődnek el, az év végén pedig át is adhatják a központot.

Budavári László, az Innonet kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta, felmérték a szóba jöhető cégek technológia fejlesztési szükségleteit, s jelentős igény mutatkozott egy gyors prototípus gyártó berendezésre. Erre a Baross Gábor programban nyertek 32 millió forintot. Ez a berendezés valójában egy három dimenziós nyomtató, amely egyedülálló lehetőségeket teremt az innovatív, termékfejlesztésben érdekelt cégek számára.

Ezeket a cégeket kívánják a mostani programba bevonni, klaszterbe szervezni, hogy ők működtessék a leendő központot. Máris vannak komoly érdeklődők, mint például a HNS vagy az ArraboCAD. (logsped)

További információk:2009.10.16.