Logisztika
     Spedició, Fuvar.
     eTudakozók
     Térszerkezet
     Kapcsolódók
     Közlekedés
     Információs társ.
     Vállalat
     Minőségbiztosítás
     EU
     EgyébInkobátorház épül Zalaegerszegen

Kapcsolódó oldal:  Inkobátorház épül a Zalaegerszeg Északi Ipari Park-ban

Inkubátorház épül több mint 330 millió forint uniós támogatással Zalaegerszegen; az épület alapkövét december 4-én helyezték el a Zalaegerszeg Északi Ipari Parkban.

A korszerű technikával felszerelt inkubátorházban kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal a helyi és térségi mikrovállalkozások számára kívánnak ideális feltételeket teremteni - közölte az alapkőletételi ünnepségen Gyimesi Endre polgármester.

A több mint 2600 négyzetméteres épületben 20-25 vállalkozás számára biztosítanak majd betelepülési lehetőséget. A hagyományos irodai szolgáltatásokon kívül üzletviteli, jogi tanácsadás, titkári, fordítói, piac- és közvélemény kutatási, üzletviteli szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe.

Az L-alakú épület központi részében irodákat, tárgyalókat, közös szociális blokkot alakítanak ki, a két szárnyban pedig műhelyeket hoznak létre. Az épület mellett 60 férőhelyes parkolóhely létesül, utakat, járdákat építenek, összefüggő zöldfelületet alakítanak ki. A kivitelezési munkák várhatóan jövő év közepén fejezőnek be, a beruházás összköltsége meghaladja a 410 millió forintot.

Gyimesi Endre szólt arról is, hogy a gazdaságfejlesztés egyik célja a munkahelyteremtés. A Nyugat-Dunántúlon 45 ezer fő az álláskeresők száma, közülük 18 ezren Zala megyében élnek. Zalaegerszegen az is ösztönzést jelenthet a beruházások számára, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak nem kell helyi adót fizetniük.

A 40 hektáros ipari parkban jelenleg két szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalkozás működik, egy gyógyszeripari vállalkozás pedig a napokban kezdte el az építkezést. (Zalanews)

2009.12.14.